2024.04.20, Szombat
Új igazgatója van a székesfehérvári Szent István Király Múzeumnak
fejer.hu - Fotó: Molnár Artúr

Új igazgatója van a székesfehérvári Szent István Király Múzeumnak

szekesfehervar.hu

2019.12.23. 21:00

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma levélben tájékoztatta Székesfehérvár polgármesterét, hogy a Székesfehérvár Közgyűlése által igazgatóvá választott Pokrovenszki Krisztián pályázatát átgondoltnak és megalapozottnak tartja, a jogszabályok által a minisztert megillető véleményezési jogkörben eljárva az eddigi igazgatóhelyettest a Szent István Király Múzeum igazgatói feladatainak ellátására alkalmasnak tartja.

Hirdetés

A város fontos kulturális intézménye a Múzeum: Székesfehérvár Önkormányzata Pokrovenszki Krisztiánnak jó munkát és sok sikert kíván az igazgatói munkakör betöltéséhez, a múzeum előtt álló fontos jövőbeli szakmai feladatokhoz.

Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár – az emberi erőforrások minisztere nevében eljárva – a Szent István Király Múzeum igazgatói pályázatának véleményezéséről tájékoztatta dr. Cser-Palkovics András polgármestert. Pokrovenszki Krisztián igazgatójelölt szakmai programját az EMMI átgondoltnak és megalapozottnak tartja, mely az intézmény hatékony és magas minőségű feladatellátásának biztosítását teszi lehetővé, ezért a Szent István Király Múzeum intézményvezetői feladatainak ellátására alkalmasnak találja. Ezzel a döntéssel Székesfehérvár Megyei Jogú Város Közgyűlése november 29-i határozata hatályba lép, és Pokrovenszki Krisztián múzeumigazgatóként folytatja az intézmény élén végzett munkáját.

KultúraSzékesfehérvárFejér megyeSzent István Király MúzeumPokrovenszki Krisztián