2024.02.23, Péntek

kiállítás

Újabb Munkácsy-festménnyel bővült Pákh Imre gyűjteménye, az alkotás Székesfehérváron látható először

2023.12.10

Helyi hírek

A Munkácsy Székesfehérváron című kiállításon hetvenhét alkotás kerül bemutatásra, tizenegy kiállítóteremben - számolt be róla a szikm.hu.

Épületbejárások és tárlatvezetések is lesznek a Kulturális Örökség Napjain Fehérváron

2023.09.16

Helyi hírek

Hallhatnak a Szent István-székesegyház felújításának történetéről, bejárhatják a Budenz-házat, a Hiemer-házat és a Városházát is, a megyei levéltár épületében rádiótörténeti kiállítás várja a kíváncsiakat, benézhetnek a Rác utcai szerb ortodox templomba, különleges tárlatvezetéseken vehetnek részt a Nemzeti Emlékhelyen, de megismerkedhetnek a Barátság mozi történetével is - számolt be róla a szekesfehervar.hu

A Hadtörténeti Múzeum értékeiből nyílt kiállítás Székesfehérváron

2023.08.17

Helyi hírek

A székesfehérvári Királyi Napok keretében a Hadtörténeti Múzeum értékeiből nyílt időszaki kiállítás kedden a Szent István Király Múzeum Rendházban, az intézmény dísztermében pedig a magyar katonazene fényképes történetét bemutató vándorkiállítás kapott helyet.

Nagybányai festők alkotásaiból nyílik kiállítás Kecskeméten

2023.05.03

Kultúra

A kiállítás ingyenes és június 16-ig tekinthető meg.

Múzeumpedagógiai konferenciával zárul a 17. Múzeumok Őszi Fesztiválja

2022.11.07

Országos hírek

A 14. Országos Múzeumpedagógiai Konferenciával zárul a 17. Múzeumok Őszi Fesztiválja. A Frissek, fiatalok! című kétnapos rendezvényen a hazai muzeális intézmények ifjúsági korcsoportnak szóló és a társadalmi fenntarthatóságot támogató kezdeményezései állnak a középpontban hétfőn és kedden a Néprajzi Múzeumban.

Meghosszabbítják a Királyok és Szentek – Az Árpádok kora kiállítást

2022.06.12

Helyi hírek

A nagy érdeklődésre való tekintettel augusztus végéig lehet megnézni a tárlatot.

Megnyílik a Királyok és Szentek – Az Árpádok kora című kiállítás

2022.03.17

Helyi hírek

A tárlat az első napon, március 18-án ingyenesen látogatható.

Idén ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját a Magyarság Háza

2021.11.12

Országos hírek

A jubileumot kulturális fesztivál, az intézmény történetét bemutató kiállítás és képeskönyv, valamint a magyar diaszpóra képzőművészeinek válogatott alkotásaiból összeállított tárlat teszi emlékezetessé.

Rendhagyó bontással zárul Illés Kati cipőtervező kiállítása Székesfehérváron

2021.10.20

Helyi hírek

A bontás során Illés Katival lehet beszélgetni a káprázatos színeket és mintákat felvonultató cipőkről, tervezésük és készítésük műhelytitkairól.

Székesfehérvári civil nap: rekord számú civil szervezet várja hétvégén az érdeklődőket

2021.09.15

Helyi hírek

Majdnem száz civil szervezet várja idén az érdeklődőket interaktív foglalkozásokkal, színes programokkal és előadásokkal a Zichy ligetben.

Budapesten rendezik Közép-Európa legnagobb fenntarthatósági rendezvényét

2021.09.03

Országos hírek

A eseményen több mint 180 vállalat mutatja be a fenntarthatóságot elősegítő termékeit, szolgáltatásait.

Augusztus 29-ig még látható az összetartozunk kiállítás a Csók István képtárban

2021.08.24

Kultúra

Augusztus 29-ig látogatható a határokon túli magyar képzőművészet remekeiből nyílt kiállítás a Csók István Képtárban, a trianoni békediktátum 100. évfordulóján meghirdetett Összetartozás Évének a tiszteletére.

Piramisvilág a Pelikán Galériában - a hónap végéig lehet még megnézni Koppány Attila kiállítását

2021.07.14

Kultúra

Koppány Attila festőművész a piramisok geometrikus alapformáját gondolta és alkotta újra. Így született meg az a 27 kép, ami a Pelikán Galéria jelenlegi tárlatának az anyagát képezi. A piramisvilágot július végéig nézheti meg a közönség. A kiállítás keddtől péntekig, naponta 10-től 18 óráig látogatható egészen július 30-ig, a belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várnak!

Bibliatörténeti kiállítás nyílt Dunaújvárosban

2021.05.21

Kultúra

"A bibliák papírvilága" címmel nyílt időszaki kiállítás a Magyar Papírmúzeumban csütörtök délelőtt. Az egyedülálló bibliatörténeti tárlatot Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek nyitotta meg. Az eseményen Pintér Tamás polgármester és Barta Endre alpolgármester is részt vettek. A résztvevőket Pelbárt Jenő múzeumigazgató és a múzeumnak helyet adó Hamburger Hungária ügyvezetője, Bencs Attila fogadta.

Titkos Kalendárium - Fekete István vándorkiállítás nyílik a Gárdonyiban Fehérváron

2020.10.28

Helyi hírek

November 3-án, kedden délelőtt 10 órakor Titkos Kalendárium címmel Fekete István vándorkiállítás nyílik a Gárdonyi Géza Mûvelődési Ház és Könyvtárban. A kiállítást megnyitják: Emőd Teréz, kurátor, Kovács Zsanett a Móra Könyvkiadó marketingvezetője és Szilvási-Grund Helga a Gárdonyi Géza Mûvelõdési Ház és Könyvtár igazgatója.

Hegedűs 2 László munkáiból nyílik kiállítás szombaton Székesfehérváron

2023.10.12

Helyi hírek

Az eltűnt expozíciós idő nyomában címmel nyílik meg Hegedűs 2 László, Munkácsy- és Balázs Béla díjas vizuális művész kiállítása szombaton, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban.

Lendületben - kiállítás nyílik Pintér Zoltán festményeiből a Köfém Művelődési Házban

2023.09.11

Helyi hírek

Lendületben címmel nyílik kiállítás a Köfém Művelődési Házban Pintér Zoltán nyugalmazott pedagógus munkáiból. Az esemény szeptember 12-én, kedden 17.00 órakor kezdődik - derült ki a szekesfehervar.hu tájékoztatásából.

Időszaki hadtörténeti kiállítás nyílik augusztusban Székesfehérváron

2023.05.25

Helyi hírek

A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum anyagából időszaki kiállítás nyílik Székesfehérváron - mondta el a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Art - Design - Rock&roll - kiállítás és musicalslágerek a PARTon

2023.04.13

Helyi hírek

A Jászai Mari-díjas díszlet- és jelmeztervező, Erkel László Kentaur alkotásaiból nyílik kiállítás április 14-én, pénteken 18 órakor a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épületében. A nemzetközi hírű művész tárlata május 12-ig látogatható a ház nyitvatartási idejében.

Fotóhónap országszerte csaknem negyven kiállítással

2022.10.19

Országos hírek

Budapesten és további nyolc városban összesen harmincnyolc kiállítással és számos kísérőeseménnyel várja a közönséget szerdától november 18-ig a Fotóhónap.

Átadták ezt a több mint ötmilliárdból felújított székesfehérvári múzeumot

2022.03.18

Helyi hírek

A székesfehérvári Szent István Király Múzeum a Királyok és szentek - Az Árpádok kora című kiállítással nyitotta meg kapuit.

Elkezdődtek a bicentenáriumi események Kiskőrösön: teljeskörű felújítást kap Petőfi Sándor szülőháza

2022.03.16

Országos hírek

A Petőfi 200 Emlékévhez kapcsolódóan felújítják a híres költő szülőházát, továbbá izgalmas programokkal, egyedülálló kültéri installációkkal, gasztronómiai különlegességekkel és megújult kiállítóterekkel is készülnek Kiskőrösön. Részletesen bemutatjuk a bicentenáriumi év programjait, fejlesztéseit.

Pesovár Ferencre emlékeznek a Szent István Király Múzeumban Fehérváron

2021.11.10

Helyi hírek

A magyar néprajz-, néptánc- és népzenekutatás kiemelkedő alakja több mint 24 éven keresztül volt a Szent István Király Múzeum néprajzos muzeológusa, osztályvezetője. A munkásságáról szóló kiállítást november 13-tól láthatják az érdeklődők.

Illés Kati cipőtervező mutatkozik be a székesfehérvári közösségi és kulturális központban

2021.09.24

Helyi hírek

A kiállítást szeptember 24-én, pénteken 17.00 órakor Attalai Zita cipőszobrász nyitja meg a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat keretében.

Közlekedéstörténeti kiállítás nyílik a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeumban

2021.09.04

Kultúra

A MOGIM kiállítótermében többek közt a székesfehérvári Szent István Király Múzeum időszaki kiállításának anyagát is bemutatják.

Még jelentkezhetnek az alkotók a székesfehérvári Csók István Képtár kiállítására

2021.08.25

Aktuális

A közel egymillió forintos összdíjazású tárlatra minden Székesfehérváron élő, vagy a városunkhoz kötődő alkotó adhat be művet.

Művészeti Mini Fesztivál lesz jövő hétvégén Székesfehérváron

2021.08.11

Kultúra

A slam est pénteken lesz, a képzőművészeti kiállítást szombaton mutatja be a Paraba Terasz.

Kosztümkiállítás nyílt a Vörösmarty színház jelmezeiből a Károlyi kastélyban

2021.06.20

Helyi hírek

Különleges kiállítás nyílt meg Fehérvárcsurgón a Károlyi Kastélyban. Július elejéig nemcsak a csodaszépen berendezett szobákban gyönyörködhetnek a szemek, hanem a Vörösmarty Színház jelmezeiben is. Június 26-án pedig 11 órától a színház jelmez- és kelléktár vezetője tart izgalmas tárlatvezetést.

Székesfehérváron lesz a Fekete István országos vándorkiállítás első állomása

2020.11.04

Helyi hírek

A szervezők szándéka szerint az író műveire egyedi hangvételük és tartalmuk mellett azért kell és érdemes ismét nagyobb figyelmet fordítan.

A hét végéig még látogatható a NÉGYEK és A kagán lovasa kiállítás

2020.10.26

Helyi hírek

Ezen a héten láthatjuk még a NÉGYEK és A kagán lovasa - avagy egy avar páncélos lovas életre keltése című kiállításokat Székesfehérváron. Az előbbi október 30-ig, a Pelikán Galériában, az utóbbi október 31-ig, a Csók István Képtárban fogadja a látogatókat.