2021.09.22, Szerda

kiállítás

Budapesten rendezik Közép-Európa legnagobb fenntarthatósági rendezvényét

2021.09.03

Országos hírek

A eseményen több mint 180 vállalat mutatja be a fenntarthatóságot elősegítő termékeit, szolgáltatásait.

Augusztus 29-ig még látható az összetartozunk kiállítás a Csók István képtárban

2021.08.24

Kultúra

Augusztus 29-ig látogatható a határokon túli magyar képzőművészet remekeiből nyílt kiállítás a Csók István Képtárban, a trianoni békediktátum 100. évfordulóján meghirdetett Összetartozás Évének a tiszteletére.

Piramisvilág a Pelikán Galériában - a hónap végéig lehet még megnézni Koppány Attila kiállítását

2021.07.14

Kultúra

Koppány Attila festőművész a piramisok geometrikus alapformáját gondolta és alkotta újra. Így született meg az a 27 kép, ami a Pelikán Galéria jelenlegi tárlatának az anyagát képezi. A piramisvilágot július végéig nézheti meg a közönség. A kiállítás keddtől péntekig, naponta 10-től 18 óráig látogatható egészen július 30-ig, a belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várnak!

Bibliatörténeti kiállítás nyílt Dunaújvárosban

2021.05.21

Kultúra

"A bibliák papírvilága" címmel nyílt időszaki kiállítás a Magyar Papírmúzeumban csütörtök délelőtt. Az egyedülálló bibliatörténeti tárlatot Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek nyitotta meg. Az eseményen Pintér Tamás polgármester és Barta Endre alpolgármester is részt vettek. A résztvevőket Pelbárt Jenő múzeumigazgató és a múzeumnak helyet adó Hamburger Hungária ügyvezetője, Bencs Attila fogadta.

Titkos Kalendárium - Fekete István vándorkiállítás nyílik a Gárdonyiban Fehérváron

2020.10.28

Helyi hírek

November 3-án, kedden délelőtt 10 órakor Titkos Kalendárium címmel Fekete István vándorkiállítás nyílik a Gárdonyi Géza Mûvelődési Ház és Könyvtárban. A kiállítást megnyitják: Emőd Teréz, kurátor, Kovács Zsanett a Móra Könyvkiadó marketingvezetője és Szilvási-Grund Helga a Gárdonyi Géza Mûvelõdési Ház és Könyvtár igazgatója.

Ismét lesz vadászfegyver-kiállítás a kápolnásnyéki Halász-kastélyban

2020.10.08

Helyi hírek

A tárlaton vadász- és céllövő fegyverek nyújtanak majd betekintést a 16. századtól a 20. század első feléig terjedő időszak vadászati világába.

Gyorsan, hatékonyan és kevesebb munkaerővel? Ezen az Expón kiderül a válasz!

2020.09.18

Országos hírek

A felgyorsult innováció miatt sokszor még a szakemberek sem látják át a legújabb eszközöket, pedig gyorsabb és költséghatékonyabb lehet általuk a vízszigetelés. Ezt orvosolja a Mapei által szervezett Szigetelés Expo.

Az ünnepek között is nyitva tartanak a székesfehérvári kiállítások és könyvtárak

2019.12.16

Helyi hírek

A karácsony és szilveszter közötti munkanapokon is kiváló kikapcsolódási lehetőséget kínálnak a fehérvári közművelődési intézmények.

Iparművészeti kiállítást és vásárt rendeznek Fehérvárcsurgón

2019.10.25

Helyi hírek

Friss termés címmel háromnapos iparművészeti szalont és vásárt rendeznek novemberben a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban.

Antik japán gyermekkimonókból nyílt kiállítás Budapesten

2019.09.09

Kultúra

A japán gyermekkimonók sokféleségét mutatja be a Nakano Kazuko-gyűjteményből a Hagyományok házában hétfőn megnyílt kiállítás.

A héten még látogatható az IKARUS – A busz kiállítás

2019.07.17

Az IKARUS – A busz kiállítás július 21-én, vasárnapig látogatható, minden nap 10-18 óra között a múzeum Országzászló tér 3. szám alatti kiállítóhelyén. A tárlaton külön hangsúlyt kap a székesfehérvári üzem és az itt gyártott autóbuszok története.

Magyar alkotók műveiből nyílt tárlat Izraelben

2019.05.31

Országos hírek

A legjobb budapesti galériák és a legkiválóbb művészek munkáiból válogattak az izraeli közönség érdeklődésének felkeltésére.

Minden eddiginél nagyobb területen lesz idén a Szántóföldi Napok és AgrárgépShow

2019.05.20

Gazdaság

Idén 60 hektáron 150 kiállítóval várja az érdeklődőket május 23-án és 24-én Mezőfalván az ország legnagyobb szántóföldi szakmai rendezvénye, a III. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow.

A mohai tikverőzésről nyílik kiállítás február 15-én Székesfehérváron

2019.02.12

Kultúra

Fejér megye legismertebb hagyományát, a mohai tikverőzést bemutató tablókból, babákból, életnagyságú tikverőzős figurákból álló kiállítás nyílik február 15-én, pénteken 17 órakor a Rác utcai Mesterségek Házában.

A horvát és a magyar csipkekészítés örökségéről nyílt kiállítás Budapesten

2019.01.15

Kultúra

A horvát és a magyar csipkekészítés örökségét mutatja be az a kiállítás, amely kedden nyílt Budapesten, a Hagyományok Házában.

Még jelentkezhetnek az alkotók a székesfehérvári Csók István Képtár kiállítására

2021.08.25

Aktuális

A közel egymillió forintos összdíjazású tárlatra minden Székesfehérváron élő, vagy a városunkhoz kötődő alkotó adhat be művet.

Művészeti Mini Fesztivál lesz jövő hétvégén Székesfehérváron

2021.08.11

Kultúra

A slam est pénteken lesz, a képzőművészeti kiállítást szombaton mutatja be a Paraba Terasz.

Kosztümkiállítás nyílt a Vörösmarty színház jelmezeiből a Károlyi kastélyban

2021.06.20

Helyi hírek

Különleges kiállítás nyílt meg Fehérvárcsurgón a Károlyi Kastélyban. Július elejéig nemcsak a csodaszépen berendezett szobákban gyönyörködhetnek a szemek, hanem a Vörösmarty Színház jelmezeiben is. Június 26-án pedig 11 órától a színház jelmez- és kelléktár vezetője tart izgalmas tárlatvezetést.

Székesfehérváron lesz a Fekete István országos vándorkiállítás első állomása

2020.11.04

Helyi hírek

A szervezők szándéka szerint az író műveire egyedi hangvételük és tartalmuk mellett azért kell és érdemes ismét nagyobb figyelmet fordítan.

A hét végéig még látogatható a NÉGYEK és A kagán lovasa kiállítás

2020.10.26

Helyi hírek

Ezen a héten láthatjuk még a NÉGYEK és A kagán lovasa - avagy egy avar páncélos lovas életre keltése című kiállításokat Székesfehérváron. Az előbbi október 30-ig, a Pelikán Galériában, az utóbbi október 31-ig, a Csók István Képtárban fogadja a látogatókat.

Kezdődik az Ideiglenes Bazilikatörténeti Kiállítótér és Látogatóközpont kivitelezése Székesfehérváron

2020.09.29

Helyi hírek

A kiállítótérben a királyi koronázó templomot fogják megidézni az eredeti kövek felhasználásával.

Kölcsönadott fehérvári Réber-rajzok Budapesten

2020.07.12

Kultúra

A 100 éve született Réber László grafikusművészre emlékezik a Virág Benedek Házban nyílt kiállítás szépirodalmi illusztrációkból álló anyaga Budapesten. A tárlatra a Szent István Király Múzeum Vonnegut-könyvhöz készült tusrajzokat is kölcsönadott. A fehérvári Réber-emlékkiállítás továbbra is várja a látogatókat a Hetedhét Játékmúzeumban.

Ezer év történeti fegyverei és vadászati eszközei a Nemzeti Múzeumban

2019.12.08

Kultúra

Ezer év történeti fegyvereiből és vadászati eszközeiből nyílt kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban csütörtökön Budapesten.

Van, aki marad - Ziffer Sándor kiállítás nyílt a Deák Gyűjteményben

2019.10.12

Kultúra

Van, aki marad… címmel nyílt meg pénteken az a kiállítás a Deák Gyűjteményben, amely Ziffer Sándor (1880–1962) festőművész mintegy hatvan alkotását mutatja be. A tárlatot Barki Gergely művészettörténész, a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum Czóbel Múzeumának kurátora ajánlotta a közönség figyelmébe.

IV. Béla király életét bemutató kiállítás nyílt Székesfehérváron

2019.08.10

Kultúra

Hősök, Szentek, Hódítók - IV. Béla élete és uralkodása címmel nyílt kiállítás szombaton Székesfehérváron, a Szent István Király Múzeumban.

Megnyílik a "Csodálatos Természet" című kiállítás Székesfehérváron

2019.07.15

Helyi hírek

Mary T. Csajághy és Kanalovics László Kiállítása péntektől már elérhető lesz az érdeklődők számára.

Az Ikarus-gyár történetéről nyílt kiállítás Székesfehérváron

2019.05.29

Kultúra

Az Ikarus - A busz címmel az Ikarus-gyár történetéről nyílt időszaki kiállítás kedden Székesfehérváron, a Szent István Király Múzeumban.

Fejér megyei képző- és iparművészeti kiállítás nyílt a Csók István Képtárban

2019.04.06

Kultúra

Pénteken este nyílt meg a Fejér megye kortárs képző- és iparművészetét bemutató tárlat a Csók István Képtárban. A több évtizedes hagyományokkal bíró Fejér Megyei Tárlat az alkotóknak az utóbbi két évben készült műveit mutatja be.

Márciusban érkezik Budapestre Az inkák aranya című kiállítás

2019.02.03

Kultúra

Márciusban nyílik Budapesten Az inkák aranya című kiállítás, amely az Andok vidékét egykoron uraló népek különleges kincseit mutatja be interaktív formában a közönségnek.

Megnyílt az év első kiállítása Dunaújvárosban

2019.01.11

Kultúra

Két grafikusművész életművét foglalja össze a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza legújabb kiállítása, amely egy hónapon át látogatható.