2021.12.01, Szerda
Rendhagyó bontással zárul Illés Kati cipőtervező kiállítása Székesfehérváron
Illusztráció, pixabay.com

Rendhagyó bontással zárul Illés Kati cipőtervező kiállítása Székesfehérváron

szekesfehervar.hu

2021.10.20. 08:00

A bontás során Illés Katival lehet beszélgetni a káprázatos színeket és mintákat felvonultató cipőkről, tervezésük és készítésük műhelytitkairól.

Hirdetés

Rendhagyó bontással zárul Illés Kati cipőtervező kiállítása a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban – az SZKKK Csónakázó-tónál található központi épületében látható tárlat október 24-ig, vasárnapig fogadja a közönséget, a kiállítás bontása aznap 15.00 - 17.00 óra között történik. A bontás során Illés Katival lehet beszélgetni a káprázatos színeket és mintákat felvonultató cipőkről, tervezésük és készítésük műhelytitkairól - számolt be róla a székesfehérvár.hu.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk,

egy hónappal ezelőtt, a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat keretében nyílt a látványos kiállítás, amelynek az elmúlt hetekben rengeteg látogatója volt: sokakat rabul ejtettek a mesebeli lábbelik.

Egyedi, különleges műalkotások sorakoznak a tárlókban, mégis mind hordható és kényelmes – Illés Kati természetes bőrökből, selyemből, bársonyból készíti a sokszor álmában született tervek alapján a gyönyörű darabokat.

Az iparművész kedvenc korszaka a francia barokk, de a 20-as évek divatja sem áll távol tőle: a régi korokból való formákat, megoldásokat ötvözi és ülteti át a mába.

Illés Kati ruha- és a hozzá illő cipőkollekciójával diplomázott az Iparművészeti Főiskolán – a főiskola után ruhát és cipőt is tervezett, de majdnem húsz éve, 2003 óta már csak cipőkkel foglalkozik. Előbb csak esküvőkre álmodott egyedi, minden tekintetet magára vonzó darabokat, aztán a cipőkkel szerelembe esett hölgyek igényének megfelelve a hétköznapokra való lábbelik is készültek a műhelyében. Fehérvári kiállításának megnyitóján is sokan bombázták kérdéseikkel, és várhatón így lesz ez a bontás során is, amelyre mindenkit szeretettel vár az SZKKK.

Helyi hírekSzékesfehérvárSzékesfehérvári Közösségi és Kulturális KözpontMűvészetalkotóművészetiparművészetkiállításképzőművészeti kiállítás