2024.04.20, Szombat
Meghosszabbítják a Királyok és Szentek – Az Árpádok kora kiállítást
Fotó: szekesfehervar.hu

Meghosszabbítják a Királyok és Szentek – Az Árpádok kora kiállítást

szekesfehervar.hu

2022.06.12. 10:00

A nagy érdeklődésre való tekintettel augusztus végéig lehet megnézni a tárlatot.

Hirdetés

Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár Székesfehérvár országgyűlési képviselőjével, Vargha Tamással tartott közös sajtótájékoztatót  arról, hogy a Királyok és Szentek – Az Árpádok kora kiállítás augusztus végéig várja a látogatókat. Az esemény alatt érkezett meg a huszonötezredik látogató – számol be a szekesfehervar.hu.

Wéber Emese végzős egyetemista, aki hamarosan óvodapedagógusként kezdi meg munkáját, Szabadbattyánból érkezett egy ismerőse meghívására, akivel közösen tekintették meg a tárlatot. Mint mondta, különleges élmény volt látni közelről azokat a tárgyakat, amelyekről már sokat hallott és olvasott, kiemelve a magyar korona hiteles másolatát. Meglepődve, de örömmel fogadta a hírt, hogy ő a huszonötezredik látogató. A múzeum ajándékcsomagját Pokrovenszki Krisztián igazgató adta át Hoppál Péterrel és Vargha Tamással közösen.

A kultúráért felelős államtitkár Székesfehérvár országgyűlési képviselőjével tartott közös sajtótájékoztatóján jelentették be a hírt, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítják a Királyok és Szentek – Az Árpádok kora kiállítást. A látogatók így augusztus végéig tekinthetik meg azt a soha együtt még nem látott leletegyüttest, amely hű képet ad hazánk meghatározó korai évszázadairól.

Az Árpád-házról szóló kiállítás a nyári szünetben, azaz június 15-től megváltozott nyitva tartással várja a látogatókat: a hét minden napján 10 és 19 óra között. Június 17-én, 20-án és 21-én zárva lesz átrendezés miatt, mert van néhány tárgy, amelynek kölcsönzési ideje lejár, más kiállításra szállítják el azokat. Június 22-től ismét látogatható lesz a Királyok és Szentek – Az Árpádok kora, amelyhez múzeumpedagógiai foglalkozások, tárlatvezetések kapcsolódnak, és június 10-től egy új sorozat is, az Árpád-kori esték.

Helyi hírekSzékesfehérvárAz Árpádok korakiállítás