2024.07.12, Péntek
Időszaki hadtörténeti kiállítás nyílik augusztusban Székesfehérváron
Kép: illusztráció, militaria.hu

Időszaki hadtörténeti kiállítás nyílik augusztusban Székesfehérváron

MTI

2023.05.25. 09:00

A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum anyagából időszaki kiállítás nyílik Székesfehérváron - mondta el a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Vargha Tamás ismertetése szerint a Hadi múltunk kincsestára címet viselő tárlat augusztus 15-én nyílik a kormányzati támogatással megújított Szent István Király Múzeumban.

Felidézte, hogy május elején Budapesten, a Bálnában nyílt kiállítás és interaktív tér, ahol a legmodernebb haditechnikai eszközökkel is megismerkedhetnek a látogatók.

Vargha Tamás a székesfehérvári tárlatról elmondta, hogy

a magyar hadtörténeti kincseket bemutató kiállítás a jövő év elejéig lesz megtekinthető, amikor újabb nagyszabású hagyományos múzeumi kiállítással készülnek, "a magyar vitézség 1100 évének" bemutatásával.

A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum közösségi oldalán kedden azt közölte, hogy az I. kerületi, Kapisztrán téri épületében megszokott kiállítása május 21-én bezárt, augusztustól időszakos kiállítással a magyar történelem egyik legfontosabb városában és egyben kiemelkedő katonavárosában, Székesfehérváron nyílik meg újra a nagyközönség előtt.

A Hadtörténeti Intézet és Múzeum megüresedett épülete a továbbiakban a Honvédelmi Minisztérium egyes szervezeti egységeinek ad otthont.

Helyi hírekSzékesfehérvárHM Hadtörténeti Intézet és Múzeummúzeumkiállítás