2024.03.29, Péntek
Folytatódik Székesfehérvár és Esztergom térségében a vasúti és a buszközlekedés összehangolása
pixabay - illusztráció

Folytatódik Székesfehérvár és Esztergom térségében a vasúti és a buszközlekedés összehangolása

MTI

2020.08.11. 15:36

Folytatódik a vasúti és közúti személyszállítási menetrendek harmonizációja, ezért augusztus 20-tól megváltozik a Volánbusz Székesfehérvár, valamint Esztergom térségét a fővárossal összekötő autóbuszjáratainak menetrendje - közölte a MÁV Start és a Volánbusz közleményben kedden az MTI-vel.

Hirdetés

Hangsúlyozzák, a MÁV és a Volánbusz alkotta vállalatcsoport évente majdnem 800 millió utast szállít, a közösségi közlekedést összehangoltan és egységesen kell szolgáltatni.

Részletezik, hogy augusztus 20-tól a Budapest és Székesfehérvár között közlekedő autóbuszjáratok többsége megszűnik, a vonatokhoz Székesfehérváron az eddigieknél több buszjárat csatlakozik, napközben óránként, csúcsidőben 30 percenként közlekednek autóbuszok a vasútállomás és az autóbusz-állomás között. A két város között továbbra is közlekedő autóbuszjáratokon pedig érvényesek a Budapest-Székesfehérvár viszonylatú vasúti bérletek.

Budapest és Esztergom között a vonatok egész nap 30 percenként közlekednek, csúcsidőszakokban jellemzően kétegységes FLIRT motorvonattal. Augusztus 20-tól Esztergomban átadják az új buszpályaudvart a korábban felújított vasútállomás mellett. Az új vasúti-autóbuszos átszállóhely a régi, Simor János utcai állomás feladatainak átvétele mellett biztosítja a vasúti és közúti közlekedési módozatok közötti gyors és zökkenőmentes átszállás lehetőségét is. Az új menetrendi struktúrának köszönhetően elkerülhetővé válik az autóbuszjáratok közötti kényszerű átszállások jelentős része.

Ezzel együtt változik a térség regionális autóbusz-menetrendje is,  augusztus 20-tól a vasúti menetrenddel összehangoltan közlekednek a buszok Leányváron, Piliscsabán, Piliscséven, Pilisvörösváron, Solymáron, Esztergom vasútállomáson és részben már Dorogon is.

GazdaságSzékesfehérvárFejér megyebuszközlekedésVolánbusz Zrt. fejlesztés