2024.10.18, Péntek
Teljesen megújult a Bregyó skatepark Székesfehérváron
Fotó: Bácskai Gergely/szekesfehervar.hu

Teljesen megújult a Bregyó skatepark Székesfehérváron

szekesfehervar.hu

2024.10.08. 17:34

Újabb négy elemmel bővült az extrémpálya.

Két részletben építette teljesen újjá a Városgondnokság a Bregyóban található extrém pályát. Az új pálya első része július végére elkészült mostanra pedig további négy elemmel bővítették a Bregyó skateparkot, amit ingyenesen lehet használni.

A régi pályán található elemeket teljesen elbontották, mert oly mértékben elhasználódott már a felület és a szerkezet is, hogy egy teljesen új elemekből álló skateparkot kellett építeni – írja a szekesfehervar.hu.

Az összes eszköz cseréje pályázati és önkormányzati forrásból, mintegy 60 millió forintból valósulhatott meg. A pályarendszert a Városgondokság építette ki.

A pályán összesen hét elemet helyeztek el, ebből az egyik egy nagy vertfal, de épült egy döntött vertfal, egy wallride, egy negyedív+wallride, egy Funbox "bálna", egy Spox és egy Jumpbox - tájékoztatott Tánczosné Mészáros Gabriella karbantartás divízióvezető helyettes. Az építménynek szerelési munkái után ezeket az elemeket is, mint a játszótéri eszközöket minősíttetni kellett. A TÜV minősítette az új Bregyó pálya elemeit és amíg az időjárás engedi újra nyitva van és használható a pálya.

 

Helyi hírekSzékesfehérvárextrém sportfejlesztés