2020.10.20, Kedd

Hirdetés

További 8 milliárd a fehérvári középiskolai campusra - a tanév végén kezdődhet a beruházás
szekesfehervar.hu

További 8 milliárd a fehérvári középiskolai campusra - a tanév végén kezdődhet a beruházás

szekesfehervar.hu

2019.12.10. 14:09

A fehérvári középiskolai campus kialakítására további 8 milliárd 375 millió forintot hagyott jóvá a kormány, a Modern Városok Program keretében. A kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás folyamatban van és várhatóan a jövő év első hónapjaiban lezárulhat. A beruházás a tanév végével kezdődhet.

Hirdetés

A jó hírt facebook oldalán osztotta meg Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, Cser-Palkovics András polgármester pedig azzal egészítette ki, hogy várhatóan már az idei tanév végén megkezdődhet a beruházás.

 

 

A Magyar Közlönyben megjelent határozat kitér arra, hogy a kormány 2016-ban - a támogatói okirat alapján - kifizetett már a városnak 7,5 milliárd forintot a középiskolai campus felépítésére. A mostani 8 milliárd 375 millió forint ezen felül értendő. A többletből 2 milliárd 360 millió forint még az idei központi költségvetést terheli, míg a nagyobb hányad - a 6 milliárd 15 millió forint - a 2021. évi költségvetésből jár majd a beruházásra. A campus része a Modern Városok Programnak.

 

 

A Modern Városok Program fontos eleme az a Középiskolai Campus, amely a meglévő gimnáziumi értékeket megtartva, kiemelten sport- és művészeti középiskolai oktatási célokat fog megvalósítani a jövőben.

A Csónakázó-tó mellett a Szabadságharcos út és a Sár utca között, 4,7 hektáron, 35.000 négyzetméternyi hasznos területen megvalósuló campusberuházás négy intézmény – a Vasvári Pál Gimnázium, a Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, valamint a második ütem keretében a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola – összesen több, mint 2500 diákjának biztosítja majd a tanulás lehetőségét egy 21. századi épületegyüttesben. A beruházás az úthálózat átalakítását, fejlesztését is magában foglalja. 

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyeModern Városok Programcampusfejlesztés