2021.10.21, Csütörtök
Intelligens üzemet fejleszt az ESZO Kft. vezette konzorcium Ercsiben és Kecskeméten
eszokft.hu - Acélszerkezet gyártás és szerelés

Intelligens üzemet fejleszt az ESZO Kft. vezette konzorcium Ercsiben és Kecskeméten

MTI

2020.07.07. 15:00

Az olaj- és vegyipar, valamint az energetikai ágazat részére technológiai cső-, acélszerkezet- és gépszerelési szolgáltatást nyújtó ESZO Szerelő és Kereskedelmi Kft. vezette konzorcium intelligens üzem fejlesztését kezdte el a Fejér megyei Ercsiben, valamint Kecskeméten.

Hirdetés

A cég tájékoztatása szerint a társaság a Neumann János Egyetemmel konzorciumban a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) nyert 618,42 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást egy 1,028 milliárd forintos kutatás-fejlesztési projekt végrehajtására.

A projekt keretén belül olyan intelligens technológiákon alapuló, a kft. működésébe szorosan illeszkedő gyártóüzem kifejlesztése a cél, amely az üzemi anyagáramlási szinttől kezdve a vállalatirányítási szintig képes integrálni a legkorszerűbb megoldásokat, és kezelni tudja a kisebb partnerek sokféle formában (méret, anyagminőség, geometria) megjelenő igényeit, amelyek akár egyedi megrendeléseket vagy kisebb sorozatokat is jelenthetnek.

A 2022 végén záruló projekt eredményeképpen felállítanak egy innovatív vállalati üzleti modellt, a gyármodellt, amely alapján létrejön az intelligens üzem ipar 4.0-ás informatikai háttérrel.

A nyilvános cégadatok szerint az ESZO Kft. a 2018-as üzleti évben 2,49 milliárd forint nettó árbevételt ért el, az adózott eredménye 388 millió forint volt.

GazdaságErcsiFejér megyeIntelligens üzemfejlesztésolaj- és vegyiparESZO Szerelő és Kereskedelmi Kft.