2023.12.06, Szerda
Megújult a Velencei-tó öt hajókikötője
Illusztráció, unslpash.com

Megújult a Velencei-tó öt hajókikötője

MTI

2023.10.20. 09:00

Tisztán hazai forrásból, több mint 285 millió forint kormányzati támogatásból megújult a Velencei-tó öt hajókikötője - mondta hétfőn Gárdonyban, a létesítményeket bejáró hajóúton a térség fideszes országgyűlési képviselője.

Hirdetés

Tessely Zoltán, aki egyben a Pannónia Szíve Programért és a Velencei-tó területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos, emlékeztetett: egyes fejlesztésekre a Velencei-tavi partfal felújítására nyert uniós támogatást nem lehetett felhasználni, így például a közforgalmú hajókikötők megújítására.

"Szeretném megköszönni Magyarország kormányának, hogy megértette azt a problémát, hogy voltak olyan beruházási elemek, amelyek európai uniós forrásból nem voltak megvalósíthatók, és ezekhez biztosított forrásokat" - mondta a miniszterelnöki biztos. Megjegyezte, hogy például a vendégmólók megújítására több mint 500 millió forintot biztosított a kormány.

Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke, a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács (VVVTFT) vezetője elmondta, hogy

a Velencei-tavi közforgalmú hajóállomások Agárd, Gárdony, Pákozd, Velence, Sukoró korszerűsítésére magában foglalja a kikötők hajózásra alkalmassá tételét, valamint a közvilágítás korszerűsítését, illetve elektromos hajótöltők és egyéb szükséges parti létesítmények elhelyezését a kikötőkben.

 

Gárdony, 2023. október 16. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés, valamint a Velencei-tó és Térsége, Váli-Völgy, Vértes térségi Fejlesztési Tanács elnöke beszédet mond a korszerűsített közforgalmú hajóállomások bejárásán Gárdony közelében 2023. október 16-án. Több mint 285 millió forint kormányzati támogatásból megújult a Velencei-tó öt hajókikötője. MTI/Vasvári Tamás

 

Hozzátette, hogy az öt kikötő - a sukorói kivételével - már megkapta a használatbavételi engedélyt. A sukorói kikötő engedélye ezért várat még magára, mert egy másik projekt finanszírozásából építik meg az engedélyhez szükséges vizesblokkokat - tette hozzá VVVTFT vezetője.

Helyi hírekvelencei tókikötőfejlesztésAgárd Gárdony PákozdVelenceSukoró