2024.04.26, Péntek
Innovációs parkot hoz létre az Óbudai Egyetem Székesfehérváron
Simon Erika/szekesfehervar.hu

Innovációs parkot hoz létre az Óbudai Egyetem Székesfehérváron

szekesfehervar.hu

2022.02.26. 10:00

A korszakalkotó fejlesztés és beruházás 30 milliárd forint értékű.

Hirdetés

Mechatronikai Technológiai és Innovációs Parkot hoznak létre az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán a felsőoktatási intézmény és a város együttműködésével. A mintegy 30 milliárd forint értékű fejlesztéssel segítik a helyi kutatás-fejlesztési és az innovációs tevékenység erősödését, valamint támogatják a helyi és a nemzeti gazdaság növekedési potenciálját. A tervek ismertetésre szervezett egyetemi konferencián számos helyi és regionális nagyvállalat, kis- és középvállalkozás képviselői voltak jelen.

„Egy korszakalkotó beruházás küszöbén vagyunk!” – fogalmazott Prof. Dr. Kovács Levente, az egyetem rektora, a Rudolf Kálmán Óbudai Egyetemért Alapítvány kuratóriumi tagja. Arról beszélt, hogy a tudományos és innovációs parkok, azaz science parkok fontos részét képezik a felsőoktatási modellváltásnak, támogatják a vállalkozó- és befektetőszemléletű oktatást, kutatást. Az Óbudai Egyetem az egyedüli olyan felsőoktatási intézmény, amely három ilyen parkot valósít meg Magyarországon – Székesfehérváron mechatronikai, Kaposváron okosipari, Zsámbékon pedig jövőipari profillal.

A rektor beszédében elhangzott: Magyarország célul tűzte ki, hogy tudásalapú társadalmat épít, és tudományos aspektus szempontjából 2030-ra az öt legversenyképesebb ország egyike lesz az Európai Unióban. Ehhez innovatív kutatásfejlesztésre van szükség, aminek egyik letéteményese kíván lenni az Óbudai Egyetem.

További részletek a bejelentésről a szekesfehervar.hu cikkében.

Helyi hírekSzékesfehérvárÓbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karoktatásfejlesztés