2024.07.19, Péntek
A székesfehérvári piac működéséről és a pláza fejlesztéséről is tárgyaltak a rendkívüli közgyűlésen
Kép: facebook/Dr. Cser-Palkovics András

A székesfehérvári piac működéséről és a pláza fejlesztéséről is tárgyaltak a rendkívüli közgyűlésen

szekesfehervar.hu

2022.04.20. 10:42

Rendkívüli közgyűlést tartott kedden Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, amelyen a városi piac működéséről és az Alba Pláza bővítéséről is tárgyaltak a képviselők - tájékoztatott róla Székesfehérvár hivatalos oldala.

A városi honlap információiból kiderül, Dr. Cser-Palkovics András polgármester a közösségi oldalán közzétett posztban bővebben is tájékoztatta a székesfehérváriakat.

 

 

Mint írják, 

A rendkívüli ülést követően Székesfehérvár polgármestere elmondta, hogy elindulhat a pláza fejlesztése, bővítése és a murvás parkoló helyén is indulhat az építkezés.

A városi piac működése garantált az építkezés alatt is, aminek során mintegy 1700 férőhelyes új parkoló is épül. dr. Cser-Palkovics András polgármester hozzátette, hogy egységes koncepció alapján újulhat meg az Alba Pláza, a murvás parkoló helyén pedig modern vásárcsarnok épülhet. A városi piacra vonatkozó pályázattal kapcsolatban Székesfehérvár polgármestere kiemelte, hogy a pláza tulajdonosa az értékbecslésnek megfelelő összeget, azaz bruttó másfél milliárd forintot fizet ütemezetten az önkormányzatnak. Emellett vállalta a fejlesztő, hogy saját költségén új piacot hoz létre a tulajdonában lévő murvás parkoló területén.

"Egyértelművé tettük a beruházó számára, hogy az építkezés alatt egyetlen olyan nap sem lehet, amikor valamilyen módon nem működik piac Székesfehérváron, elvárásunkat pedig a befektető írásban tudomásul is vette." - fogalmazott Székesfehérvár polgármestere, aki szólt arról is, hogy legkorábban 2023-ban indulhat el az építkezés, miután minden szükséges tervet megszerzett a pláza tulajdonosa.

Az építkezés magában foglalja majd az Alba Pláza épületének teljes felújítását, nagyléptékű bővítését, a murvás parkoló beépítését és mintegy 1700 férőhelyes parkoló létrehozását.

A murvás helyére egy vásárcsarnok-jellegű, nagyjából a mostani piac befogadóképességével rendelkező piactér is épül, kombinálva több más funkcióval. Az ügy állásáról a város előzetesen tájékoztatta a piac kereskedőit, szempontjaikat az önkormányzat ismeri. "A piacon dolgozó kereskedők azt kérték, hogy továbbra is az önkormányzat játsszon fő szerepet a piac üzemeltetésében, hiszen ebben a partnerségben tudjuk megadni azt a segítséget, ami szükséges ahhoz, hogy a tevékenységüket a jövőben is folytathassák." - mondta el Székesfehérvár polgármestere.

A rendkívüli ülésen került sor a "Székesfehérvár, Radnóti tér és Csanádi tér ivóvízvezeték rekonstrukciója" tárgyú közbeszerzési eljárás eredményének megállapítására is, a közműkorszerűsítések a következő hetekben megkezdődnek, a pontos ütemezésről hamarosan tájékoztatják a fehérváriakat.

Helyi hírekSzékesfehérvárAlba Plaza bevásárlóközponttelepülés fejlesztésfejlesztésvárosi piac