2024.04.24, Szerda

honvédelem

Nagy az érdeklődés az első világháborús katonai adatbázis iránt

2021.02.18

Országos hírek

A nyilvánosság számára is elérhető online adatbázist már több mint negyedmillióan keresték fel.

A gyermekvédelemben nevelkedő fiataloknak mutatták be a honvédelemi pályát Székesfehérváron

2020.07.20

Aktuális

Fontos, hogy a gyermekvédelem rendszeréből kikerülő, felnövő fiataloknak legyen olyan céljuk, amely "megtartja őket az életben" - hangoztatta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára hétfőn Székesfehérváron, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központban.

Újra élet költözött a székesfehérvári Ikarus-gyár csarnokaiba

2017.09.22

A Zrínyi 2026 haderő fejlesztési program keretében, 2019-ig száz új, a székesfehérvári Ikarus által fejlesztett buszt vásárol a Honvédelmi Minisztérium a magyar hadsereg számára - jelentette be a honvédelmi miniszter csütörtökön Székesfehérváron.

Határlátogatáson az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka

2017.08.11

Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka a határvédelmi feladatokba bevont katonáknál tett látogatást augusztus elején.

Jubileumot ünnepelt az MH Összhaderőnemi Parancsnokság

2017.05.19

2017. május 18-án a Fehérvár Köszönti Katonáit elnevezésű gálaesten ünnepelte megalakulásának tizedik évfordulóját az MH Összhaderőnemi Parancsnokság. A rendezvényen beszédet mondott Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter és Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is.

Búcsúztatták a néhai szárazföldi parancsnokot

2017.05.02

2017. április 7-én életének hatvanhetedik évében elhunyt Győrössy Ferenc nyugállományú altábornagy. Az MH Szárazföldi Parancsnokság egykori parancsnokát április 28-án helyezték örök nyugalomra Székesfehérváron.

Harmadszor rendeztek katonai toborzónapot Székesfehérváron

2017.04.25

A Palotai úton megrendezett eseményen számos érdekességgel várták a résztvevőket. a rendezvény célja a katonai hivatás népszerűsítése volt.

Fél évszázados jubileumot ünnepeltek Székesfehérváron

2017.03.31

Fennállásának 50. évfordulóját ünnepelte a napokban a Fejér Megyei Honvéd Nyugállományúak Székesfehérvári Klubja a székesfehérvári városháza dísztermében.

Átadás-átvétel az összhaderőnemi parancsnokságon

2016.03.01

Ünnepi állománygyűlésen adta át Huszár János vezérőrnagynak a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoksága vezetését Fucsku Sándor vezérőrnagy, eddigi parancsnok hétfőn Székesfehérváron. Huszár János március elsejétől fél évig megbízottként irányítja az összhaderőnemi parancsnokságot.

Benkő: Magyarország és Horvátország közös érdeke Közép-Európa biztonságának elősegítése

2021.01.28

Helyi hírek

Magyarország és Horvátország közös érdeke Közép-Európa biztonságának elősegítése, a Nyugat-Balkán békéjének biztosítása, az illegális migráció megállítása és kezelése - hangsúlyozta Benkő Tibor honvédelmi miniszter Mario Banozic horvát védelmi miniszterrel közösen tartott csütörtöki, székesfehérvári sajtótájékoztatóján.

Benkő: a haderőfejlesztés Magyarországról is szól

2019.05.26

Aktuális

A honvédelmi és haderőfejlesztési program nemcsak a honvédségről szól, hanem a társadalomról, Magyarországról, a hon védelmének ügyéről is - hangsúlyozta a honvédelmi miniszter szerdán Budapesten egy szakmai konferencián.

Csapatépítő tábort tartanak Pákozdon a honvéd kadétképzés elsőseinek

2017.08.29

Hétfőtől szerdáig csapatépítő tábort tart Pákozdon a Honvédelmi Minisztérium és a Honvéd Vezérkar az idei tanévben induló honvéd kadét ágazati szakképzésbe felvett szakgimnáziumi tanulóknak.

Éles gyakorlatra készül a magyarországi NATO-erőket integráló fehérvári egység

2017.06.09

Májusi sikeres értékelő gyakorlatát követően június végén már első éles gyakorlatára készül a magyarországi NATO-erőket integráló elem (NATO Force Integration Unit - NFIU).

Fehérváron mutatták be az új honvédségi buszt

2017.05.05

2017. május 3-án, szerdán Székesfehérváron mutatták be a Honvédelmi Minisztérium finanszírozásából évek óta zajló ARIES-projekt legújabb prototípusát. Az új jármű csapatszállításhoz, vagy akár egészségügyi laborként is bevethető lesz.

Először hirdették meg katonák számára a Farkas Illés Emlékfutást

2017.04.29

Az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred alárendeltségébe tartozó Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar tagja, Berger Tamás főtörzsőrmester aranyérmet nyert a CEP Félmaraton keretén belül megrendezett Farkas Illés Katonai Emlékfutáson, 21 kilométeres távon április 23-án, Székesfehérváron.

Ismét telt ház a virágvasárnapi zenés áhítaton

2017.04.13

Idén is megrendezték a lassan két évtizedes múltra visszatekintő virágvasárnapi zenés áhítatot a székesfehérvári Budai úti református templomban.

Fókuszban a határvédelmi feladatok

2017.03.27

Értékelő és feladatszabó értekezletet rendeztek a napokban az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezrednél, Székesfehérváron.