2024.02.25, Vasárnap

Harmadszor rendeztek katonai toborzónapot Székesfehérváron

szekesfehervar.hu

2017.04.25. 17:16

A Palotai úton megrendezett eseményen számos érdekességgel várták a résztvevőket. a rendezvény célja a katonai hivatás népszerűsítése volt.

Hirdetés

A toborzónapon minden érdeklődő pontos képet kaphatott a katonai szolgálatvállalás formáiról, a továbbtanulási lehetőségekről, az elérhető juttatásokról, illetve a bekerülés feltételeiről. Az eseményen képviseltették magukat a Magyar Honvédség különböző katonai szervezetei, így a Magyar Honvédség 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred, a Magyar Honvédség 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj, a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár és a Magyar Honvédség Bakony Harckiképző Központ is, A szervezetek nagyszabású haditechnikai bemutató keretében népszerűsítették alakulatukat.

Az eseményt a székesfehérvári helyőrségi zenekar látványos térzenéje nyitotta meg. A programelemek között középiskolások számára szervezett járőrverseny, dinamikus bemutatók, lézerpuska-lövészet, repülőgép-szimulátor és játékos katonai vetélkedő is szerepelt. Az esemény védnöke Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára volt.

Viza Attila, Székesfehérvár Megyei Jogú Város közbiztonsági tanácsnoka a rendezvény kapcsán arról beszélt, hogy egy ország szuverenitását és önvédelmi képességeit nyilván a harci eszközök határozzák meg, de ezen túl nagyon fontos az is, hogy a honvédség olyan fiatalokat be tudjon vonzani, akik erre a pályára hivatásként tudnak majd tekinteni. Székesfehérvár, mint katonaváros büszke honvédjeire, és minden lehetőséget meg is ragad, hogy támogathassa a honvédelmi toborzásokat. Hiszen amelyik fiatal a katonai pályát választja hivatásának, az biztos lehet a jövőjét illetően.

 

Forrás: szekesfehervar.hu

AktuálisSzékesfehérvárhonvédelemKatonai Toborzó Napkatonai hivatás