2024.04.26, Péntek

Ismét telt ház a virágvasárnapi zenés áhítaton

honvedelem.hu

2017.04.13. 15:26

Idén is megrendezték a lassan két évtizedes múltra visszatekintő virágvasárnapi zenés áhítatot a székesfehérvári Budai úti református templomban.

Hirdetés

Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP), valamint a Honvédség és Társadalom Baráti Kör szervezésében megrendezett áhítaton - ami a város kulturális életének egyik kiemelkedő eseménye - minden évben koncertet ad az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred alárendeltségébe tartozó Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar. 

Az évről évre egyre népszerűbb programot megtisztelte jelenlétével Huszár János vezérőrnagy, az MH ÖHP parancsnoka, Jákob János dandártábornok, protestáns tábori püspök, valamint Benda László ezredes, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred parancsnoka is. 

A rendezvényt Berze János református lelkész nyitotta meg, és ő végezte az áhítat szolgálatát is. Az ünnepi köszöntő és a közös ökumenikus imádság után a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar műsora következett Ruff Tamás őrnagy vezényletével és Juhász Illés színművész közreműködésével. 

Az áhítat során elhangzott szentírásbeli részletek, valamint más protestáns szövegek és a zenekar tolmácsolásában felcsendülő dallamok szerves egységet alkotva tükrözték a reformáció 500. évének üzenetét. 
 

 

Forrás: honvedelem.hu/Vizinger Diána hadnagy

AktuálisSzékesfehérvárkoncerthonvédelemvirágvasárnapi zenés áhítatSzékesfehérvár Helyőrségi Zenekar