2024.03.29, Péntek

Értékelő és feladatszabó értekezletet rendeztek a napokban az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezrednél, Székesfehérváron.

Hirdetés

A rendezvényen részt vett Mihócza Zoltán dandártábornok, MH Összhaderőnemi Parancsnokság törzsfőnöke, Gerőfi Szilárd ezredes, a Honvéd Vezérkar Híradó, Informatikai és Információvédelmi Csoportfőnökség, Informatikai Osztály vezetője, illetve a helyőrségben települő katonai szervezetek parancsnokai is. 

Értékelésében Benda László ezredes, az alakulat parancsnoka hangsúlyozta: az ezred katonái 2016-ban is kiemelkedő hatékonysággal végezték munkájukat.  A parancsnok kiemelte a tavaly  végrehajtott fontosabb szervezeti átalakításokat és korszerűsítéseket, amelyeknek teljes körű tervezését, illetve kivitelezését az ezred végezte.

Elhangzott: az állomány az elmúlt évben is több hazai és nemzetközi gyakorlatnak volt résztvevője, és ez a hatékonyság 2017-ben elvárás mind a híradó-informatika, mind pedig a logisztikai biztosítás területén. Az idei teendők közül Benda László ezredes kiemelt fontosságúnak jelölte meg a határvédelmi feladatokban való részvételt, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság által szervezett rendezvények, gyakorlatok biztosítását, valamint az ezred működőképességének eredményes fenntartását.

„Ennél sokrétűbb feladatrendszerrel rendelkező katonai szervezet nincs a Magyar Honvédségben” – mondta beszédében Mihócza Zoltán dandártábornok, aki az értekezlet végén megköszönte az ezred elmúlt évben tanúsított helytállását.

AktuálisSzékesfehérvárhonvédelemévértékelésMH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred