2023.01.29, Vasárnap
Az MH 43-asok alakulatának neve is megváltozott
Fotó: szekesfehervar.hu

Az MH 43-asok alakulatának neve is megváltozott

MTI, szekesfehervar.hu

2023.01.08. 09:45

A névváltoztatás szükségességét a Honvédelmi Minisztérium szerint a csapathagyományok és a csapatszellem újraépítése indokolja.

Hirdetés

Megváltoznak a Magyar Honvédség alakulatainak megnevezései, hadrendi számai, köztük a székesfehérvárié is. Emellett egy eddig hibásan alkalmazott gyakorlat is megszűnik és a jövőben a hadrendi számot megelőzi a névadó.

A név és számválasztás hátterében az a megfontolás állt, hogy a hadrendi számnak egy előző dicső harcoló alakulatra kell utalnia, a névadónak pedig egyértelműen magyar katonahőst kell választani.

Így 2023. január 1-től a korábbi MH 43. Nagysándor József Híradó- és Vezetéstámogató Ezred neve MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárrá változott.

 

A Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint a most kiteljesedő haderőfejlesztés kiváló alkalmat nyújt a Magyar Honvédség belső hagyományrendszerének újraalkotására.

A végső cél az, hogy a Magyar Honvédség visszanyerje azt a nimbuszát, hogy egy olyan általános köztiszteletben álló nemzeti intézmény legyen, mely a magyarság megmaradásának letéteményese és biztosítéka - írták.

 

 A minisztérium közleményében azt írja: a gyorsan változó, új világrendben Magyarország biztonságának egyik legfontosabb garanciája egy modern, ütőképes hadsereg, ezért már évek óta tart a korszerű fegyverrendszerek beszerzése, a harctéri követelményeknek megfelelő személyi felszerelések fejlesztése és a katonai hivatást méltóan elismerő illetmények bevezetése. Hozzátették: a modernizálás és korszerűsítés mellett kiemelt feladat a katonák harcos szellemiségének megteremtése is, "amelyet a vérrel írt hagyományok éltetnek".

 

Helyi hírekSzékesfehérvárMagyar HonvédséghonvédelemHonvédelmi Minisztérium