2024.05.30, Csütörtök

Velence

Megújult a Velencei-tó öt hajókikötője

2023.10.20

Helyi hírek

Tisztán hazai forrásból, több mint 285 millió forint kormányzati támogatásból megújult a Velencei-tó öt hajókikötője - mondta hétfőn Gárdonyban, a létesítményeket bejáró hajóúton a térség fideszes országgyűlési képviselője.

Újabb szakasszal bővült a BUBA: a fővárostól egészen a Velencei-tóig lehet tekerni

2022.07.27

Helyi hírek

A Budapest–Balaton kerékpárút Velencei-tóhoz kapcsolódó újabb szakaszán a NIF beruházásában a Swietelsky és a Colas dolgozott.

Így halad a Velencei-tavi partfal rehabilitációja

2020.05.28

Aktuális

A Colas Alterra és a SWIETELSKY kivitelezésében, valamint a Leier és a Colas által kifejlesztett egyedi műszaki megoldás segítségével valósul meg ez a nagy volumenű vízparti projekt.

A következő években megújulnak a velencei-tavi strandok is

2019.10.11

Gazdaság

Az elkövetkezendő években megújul a Velencei-tó valamennyi strandja, első lépésben a kormány strandonként 100 millió forint támogatást ad a munkálatokhoz - jelentette be csütörtöki, velencei sajtótájékoztatóján a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója.

Elismeréseket adtak át a velencei Megyenapon

2019.09.24

Aktuális

Fekete János Díjban részesült Csákvári Ilona, a Móri Járási Hivatal vezetője a közigazgatásban végzett kiemelkedő szakmai munkája, példamutató emberi magatartása elismeréseként.

2021 nyarára megújul a Székesfehérvári Gyermek és Ifjúsági Tábor Velencén

2019.09.06

Aktuális

Velencén, a Székesfehérvári Gyermek és Ifjúsági Táborban tartja hagyományos, tanévindító táborát a Székesfehérvári Diáktanács. A fiatalok érdekképviseleti csoportjának fontos feladata a csapatépítés mellett a tanév feladatainak áttekintése és a tisztújítás előkészítése is. A táborba csütörtökön Fehérvár polgármestere is ellátogatott, aki beszámolt a tábor felújítására készített önkormányzati tervekről is.

Tizenhárom zenei helyszínen több mint kétszáz fellépővel várja a fesztiválozókat az EFOTT vasárnapig Velencén

2019.07.11

Kultúra

Tizenhárom zenei helyszínen több mint kétszáz fellépővel és harmincötféle sportprogrammal várja a fesztiválozókat az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) vasárnapig Velencén.

Több mint kétszáz fellépő az EFOTT-on

2019.06.05

Kultúra

Több mint kétszáz fellépővel - köztük Rita Orával - rendezik meg az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját (EFOTT) július 9. és 15. közt Velencén - közölte a fesztivál igazgatója a rendezvény szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

Vízi sportközpontként született újjá a Velencei-tó régi üdülője

2019.05.23

Aktuális

A Fejér-B.Á.L. és a Magyar Építő munkájával új sportközpontot nyert a Testnevelési Egyetem.

Érvényben maradnak a velencei parkolási matricák!

2019.01.21

Aktuális

Mint köztudott, a velencei állandó lakcímmel rendelkező autótulajdonosok számára ingyenes a fizető parkolók használata is városban.

Tavasszal átadják a TE új oktatási centrumát Velencén

2018.11.29

Aktuális

A projekt keretében teniszpályákat, kézilabdapályát és strandsport-pályát is kialakít a Fejér-B.Á.L. és a Magyar Építő.

A Velence Korzón ad operett- és musicalestet Vásáry André

2018.08.03

Kultúra

Vásáry André férfi szoprán önálló operett- és musicalestjével folytatódik az Esztrád Színház koncertsorozata a Velence Korzón szombaton.

Több mint száz fellépő várja az EFOTT-ra érkezőket vasárnapig Velencén

2018.07.11

Kultúra

Minden eddiginél erősebb felhozatal, több mint száz fellépő várja az idei Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójára (EFOTT) érkezőket vasárnapig Velencén - közölte a fesztivál igazgatója a rendezvény szerdai hivatalos megnyitóján.

Július 1-jén Velencei Vágta!

2018.06.17

Még lehet nevezni a Nemzeti Vágta előfutamára.

Jótékonysági Bált szerveznek Székesfehérváron a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek javára

2018.05.17

A Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat, valamint a Fejér Megyei Esély Gyermekvédelmi és Gyermeksegítő Alapítvány jótékonysági bált szervez a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban május 18-án 19 órakor.

Újjászületik az omladozó Meszleny-kastély Velencén

2023.01.06

Helyi hírek

A több mint háromszáz éves kastélyba vízi tematikájú kulturális létesítményt álmodott a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola.

Több száz lőszert és fegyveralkatrészt találtak egy velencei férfinél

2020.06.26

Aktuális

Több száz lőszert és számos fegyveralkatrészt találtak Velencén egy 70 éves férfi házában - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu honlapon.

Koronavírus - Hollókő, Szentendre, Szarvas, Tokaj, Velence: mindenki maradjon otthon húsvétkor is!

2020.04.08

Aktuális

A Balaton-parti Tihany polgármesterének felhívása után újabb települések - köztük Hollókő, Szentendre, Tokaj, Velence, Békésszentandrás és Szarvas - vezetői kérik a húsvéti ünnepekhez közeledve, hogy az emberek a koronavírus-járvány miatt ne látogassanak el népszerű kirándulási helyszíneikre. Szentendrén az ünnepekre elrendelték a belváros részlegesen lezárását.

Városi sportuszoda épül Velencén

2019.10.10

Aktuális

Az úszás és a vízilabda a magyar identitás részévé vált, részei lettek a magyar legendáriumnak - jelentette ki Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere csütörtökön, Velencén, ahol letették a városi sportuszoda alapkövét.

Velencén várja a programok sokasága az idei Megyenap résztvevőit

2019.09.13

Aktuális

Hagyomány, érték, minőség – sajtótájékoztatón mutatták be csütörtökön a szervező, házigazda önkormányzatok vezetői: Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Velence város polgármestere, Koszti András és a térség országgyűlési képviselője, miniszterelnöki biztos Tessely Zoltán az idei, 2019. évi Megyenap velencei rendezvényének programjait a Velence-korzón.

15 éves születésnapját ünnepi Velence

2019.07.27

Aktuális

Az idén augusztus 20-án lesz immár 15 éve annak, hogy Velencét várossá nyilvánították.

Idén is látogatható a velencei növény- és talajvédelmi kiállítás a múzeumok éjszakáján

2019.06.21

Aktuális

Európában is egyedülálló az a velencei növény- és talajvédelmi kiállítás, amely június 21-én, pénteken újra látogatható lesz a Fejér Megyei Kormányhivatal épületegyüttesében.

Megvalósul a velenceiek álma, készülnek az uszoda kivitelezési tervei

2019.05.31

Helyi hírek

A FINA-szabványnak is megfelelő sportuszoda a Velencei-tó partján élő 30.000 ember mellett a vízilabda egyesületet is kiszolgálja majd.

Megkezdődött a Bence-hegyi kilátó új elektromos beléptetőrendszerének kiépítése

2019.01.22

Aktuális

A fejlesztés által hamarosan már bankkártyás fizetésre is lesz lehetőség.

Uszodát kap a Velencei-tó térsége

2018.12.10

Az új sportlétesítményt oktatási célokra és rendezvények szerevezésére fogják használni.

A Magyar Kerékpáros Körverseny kiemelt helyszíne lesz Velence

2018.08.08

Velence másodszor lesz a Tour de Hongrie programjának része, ahogyan a hazai kerékpáros életben is egyre nagyobb szerepet követel magának a Velencei-tó partján fekvő város.

EFOTT - Látogatócsúcs, 115 ezren szórakoztak Velencén

2018.07.16

Látogatócsúcs született az idei, immár 43. EFOTT-on: 115 117 ember fesztiválozott Velencén - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

Idén is látogatható a velencei növény- és talajvédelmi kiállítás a múzeumok éjszakáján

2018.06.21

Talán kevesen tudják, hogy Velencén, a Fejér Megyei Kormányhivatal épületegyüttesében létezik egy Európában is egyedülálló kiállítás a növény- és talajvédelem 60 éves történetéről. Az eredetileg magángyűjteményként indult tárlatanyag mára alaposan kibővült.

Kerékpáros klub alakult Velencén

2018.06.07

Aktuális

VeloClass Velence néven kerékpáros klub alakult Velencén, amelynek első igazolt versenyzője a nemrégiben 200 méteren országos pályakerékpáros csúcsot tekerő Szalontay Sándor.

Gőzerővel folyik az I. Velencei Vágta szervezése

2018.04.21

Aktuális

Idén, július 1-jén kerül első alkalommal megrendezésre a Nemzeti Vágta helyi előfutama, a Velencei Vágta.