2024.03.28, Csütörtök
2021 nyarára megújul a Székesfehérvári Gyermek és Ifjúsági Tábor Velencén
szekesfehervar.hu

2021 nyarára megújul a Székesfehérvári Gyermek és Ifjúsági Tábor Velencén

szekesfehervar.hu

2019.09.06. 08:00

Velencén, a Székesfehérvári Gyermek és Ifjúsági Táborban tartja hagyományos, tanévindító táborát a Székesfehérvári Diáktanács. A fiatalok érdekképviseleti csoportjának fontos feladata a csapatépítés mellett a tanév feladatainak áttekintése és a tisztújítás előkészítése is. A táborba csütörtökön Fehérvár polgármestere is ellátogatott, aki beszámolt a tábor felújítására készített önkormányzati tervekről is.

Hirdetés

Csütörtökön kezdődött és szombatig tart a Székesfehérvári Diáktanács hetedik évadnyitó tábora Velencén.

A fiatalokat gazdag programkínálattal várták; szerveztek számukra többek között kulturális és sportprogramokat, így sárkányhajózást és strandröplabdát, éjszakai akadályversenyt és csapatépítő játékokat, de beszámoló is elhangzott a Diáktanács tavalyi munkájáról, jelölteket állítottak a 2019-20-as tanévre, valamint gyakorolták az idei flashmob koreográfiáját is.

Dr. Cser-Palkovics András megköszönte a Székesfehérvári Diáktanács tagjainak, hogy túl azon, hogy saját tanulmányaikkal foglalkoznak, feladatokat vállalnak a közösségért is.

 

 

Kérte a fiatalokat, hogy csatornázzák be különböző városi ügyekbe, városi kérdésekbe a fiatalok véleményét.

„Nagyon fontos, hogy legyenek impulzusaink a ma diákjaitól, a ma fiataljaitól minden olyan kérdésben, ami foglalkoztatja őket, annak érdekében, hogy a döntéshozatalnál ezeket figyelembe tudjuk venni.” - tette hozzá Fehérvár polgármestere, aki ezt követően nagyon örömteli és sok fiatalt érintő bejelentést tett;

A Székesfehérvári Gyermek és Ifjúsági Tábor megújul. A pénz megvan rá, kormányzati forrásból, a Modern Városok Programnak köszönhetően, a tervek elkészültek, az engedélyek - mintegy gondviselésszerűen – a mai napon megérkeztek.

 

 

Ez tizennyolc lakóegység felújítását plusz egy központi épületet jelent. A főépület téliesített lesz, tehát nemcsak tavasztól őszig lehet majd a tábort használni, hanem téli táborozásra is lehetőség nyílik majd. A tizennyolc ház összesen százkét főt tud majd befogadni, illetőleg a főépületben további negyvenegy fő elhelyezésére kerülhet sor, amely lehetőséget ad arra, hogy Fehérváron ne nőjön fel úgy fiatal, hogy valamilyen program keretében ne járjon a táborban. A házak korszerűek és több esetben akadálymentesítettek lesznek, saját vizesblokk-rendszerrel.

 

 

Ami nem változik, az az idilli környezet.

800 millió forint áll rendelkezésre, amely összeg már a város számláján van, a kormány átutalta. Az építkezés jövőre kezdődik és várhatóan 2021-re fog befejeződni, ami egy kis türelmet igényel, hiszen jövő nyáron nem lesz lehetőség táborozásra. - tájékoztatott Dr. Cser-Palkovics András.

 

 

„Örömteli, hogy a fejlesztés a zöld környezetet, a fákat nem fogja érinteni, a faházakat úgy alakítjuk ki, hogy a szép tölgyek megmaradnak.

Tudni kell, hogy a terület, ahol a tábort évtizedekkel ezelőtt kialakították, eredetileg kastélykert volt, így nagyon komoly örökség,- és műemlékvédelmi előírásoknak kell megfelelni.

 

Arra jutottunk, hogy nem szeretnénk a faházakat toldozni-foldozni, felújítani, hanem teljesen új faházak kerülnek kialakításra, vizesblokkokkal. Tizennyolc faházat helyeznek el, egymással szemben, biztosítva közöttük a kis közösségi tereket.

A központi létesítményben lesz egy negyvenegy fős szállás, egy nyolcvan fős étkező, egy melegítőkonyha, az orvosi és a betegszoba, valamint kiszolgálóhelyiség az üzemeltető Városgondnokság alkalmazottai számára.

Teljesen felújítják a sportpályát, a zöldfelületeket, az összekötő utakat és a járdákat, valamint egy új, nagy közösségi teret is kialakítanak udvari bútorzattal.

 

A közbeszerzést várhatóan 2020 elején írja ki a Közgyűlés és jövő év májusában tudják átadni a munkaterületet.

A kivitelezés a tervek szerint maximum 12 hónap alatt lezajlik, így 2021 nyarára elkészül az új tábor. Ez egyben azt is jelenti, hogy a létesítményben jövő nyáron nem tudnak programokat rendezni. - emelte ki a helyszíni tájékoztatón Mészáros Attila, alpolgármester.

Galéria

AktuálisSzékesfehérvári Gyermek és Ifjúsági TáborVelenceFejér megyefelújítás