2024.04.14, Vasárnap

Magyar Honvédség

Augusztus végéig várja a jelentkezőket a Magyar Honvédség az Önkéntes Katonai Szolgálatra

2023.08.23

Országos hírek

Augusztus végéig várja a jelentkezőket a Magyar Honvédség az Önkéntes Katonai Szolgálatra (ÖKSZ) - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel.

Több mint hetvenen tettek katonai esküt Székesfehérváron

2023.05.21

Helyi hírek

A katona legfontosabb kötelessége 2023-ban is Magyarország szolgálata, az ország függetlenségének védelme, biztos talajon, az alaptörvény és a jogállam talaján állva - hangsúlyozta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken, Székesfehérváron, a 6. Egységes Alapkiképzési Programban résztvevők nyilvános katonai esküjén.

Több mint nyolcvan robbanótest került elő egy székesfehérvári ipari parkban

2022.07.29

Helyi hírek

A szerkezeteket földmunkák közben találták.

A gyermekvédelemben nevelkedő fiataloknak mutatták be a honvédelemi pályát Székesfehérváron

2020.07.20

Aktuális

Fontos, hogy a gyermekvédelem rendszeréből kikerülő, felnövő fiataloknak legyen olyan céljuk, amely "megtartja őket az életben" - hangoztatta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára hétfőn Székesfehérváron, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központban.

Végzett a honvédség a Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény fertőtlenítésével

2020.05.02

Aktuális

A kormány által állami költségen elrendelten országszerte többszáz idősotthon fertőtlenítését kezdte meg a Magyar Honvédség áprilisban. A katonák az önkormányzati fenntartású Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény fertőtlenítésével ma végeztek.

Koronavírus - HM: többszáz idősotthon fertőtlenítését kezdték meg a katonák

2020.04.22

Aktuális

A koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében országszerte többszáz idősotthon fertőtlenítését kezdték meg a katonák szerdán - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel.

Benkő: a haderőfejlesztés Magyarországról is szól

2019.05.26

Aktuális

A honvédelmi és haderőfejlesztési program nemcsak a honvédségről szól, hanem a társadalomról, Magyarországról, a hon védelmének ügyéről is - hangsúlyozta a honvédelmi miniszter szerdán Budapesten egy szakmai konferencián.

Emlékhelyek Napja és a Magyar Honvédség születésének 170. évfordulója Pákozdon

2019.05.09

Kultúra

A Magyar Honvédség születésének és dicső küzdelmeinek 170. évfordulója alkalmából ünnepélyes megemlékezésre, rendhagyó történelem- és testnevelésórára kerül sor május 11-én, szombaton Pákozdon. Az „Iskolák csatájában” öt intézmény kétszáz diákja méri össze tudását és ügyességét.

A legmodernebb fegyverek közül válogathatnak a katonák

2019.02.14

Aktuális

A Magyar Honvédség fejlesztése során a legmodernebb fegyverek között válogathatnak a katonák az eszközbeszerzéskor - mondta Horváth József biztonságpolitikai szakértő csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Nemzetközi gyakorlatot tart a honvédség Magyarország légterében

2018.06.04

A Magyar Honvédség kijelölt alakulatai nemzetközi szállító repülőgép gyakorlatot hajtanak végre 8 nemzet részvételével Magyarország légterében, 2018. június 10-22. között.

Hazai fejlesztésű és gyártású autóbuszokat adtak át Székesfehérváron

2018.03.23

A Városház téren pénteken ünnepélyes keretek között adták át azt a 15 Ikarus buszt, ami a Magyar Honvédség számára készült. A modern, minden igényt kielégítő honvédségi buszok fejlesztési projektje a HM Currus Zrt, az Ikarus Járműtechnika Kft., és a Volvo Bus Corporation közös összefogásával valósult meg.

Új parancsnokot avattak az ÖHP élére Székesfehérváron

2018.01.11

Átadta Korom Ferenc vezérőrnagynak a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság vezetését Huszár János altábornagy, az eddigi parancsnok, aki a Honvéd Vezérkar főnökhelyettese lesz.

Kiállítással veszi kezdetét a pákozdi Emlékparki Nyár

2017.06.22

Immár ötödik alkalommal szervezi meg nyári programsorozatát a pákozdi Katonai Emlékpark – Nemzeti Emlékhely.

Fejér megyében is toboroz a honvédség a közmunkások körében

2016.07.25

Egyes hírekkel ellentétben a toborzáson nem kötelező a megjelenés.

Történelmi időutazás Táborfalván: katonai parádéval ünneplik a honvédség születésnapját

2023.08.15

Országos hírek

Idén immáron 8. alkalommal, szeptember 16-17. között rendezik meg Táborfalván a HMFEST Military Fesztivált, ahol a Dél-Angliai „War and Peace Show” mintájára, az idén 175 éves Magyar Honvédség történelmét és hagyományait ismerhetik meg az érdeklődők a különböző programok és látványos bemutatók keretében.

Az MH 43-asok alakulatának neve is megváltozott

2023.01.08

Helyi hírek

A névváltoztatás szükségességét a Honvédelmi Minisztérium szerint a csapathagyományok és a csapatszellem újraépítése indokolja.

Hatástalanították a Seregélyesen talált világháborús bombát

2021.11.16

Helyi hírek

A tűzszerészi művelet idejére a rendőrség 100 méter sugarú körben lezárta és kiürítette a környéket.

Akikért a pipacs vöröslik - háborúkban elesett katonákra emlékeztek

2020.05.31

Aktuális

A háborúkban elesett katonákra emlékeztek pénteken Székesfehérváron, több helyszínen tartottak néma koszorúzást a vasárnapi Hősök Napja tiszteletére. Az eseményeken képviseltette magát Székesfehérvár Önkormányzata, a Fejér Megyei Önkormányzat, a Magyar Honvédség Parancsnoksága, az Albatrosz Repülő Egyesület, valamint a Veterán Repülők és Ejtőernyősök Fejér Megyei Egyesülete.

Országszerte zajlik az idősotthonok fertőtlenítése

2020.04.23

Aktuális

Országszerte zajlik az idősotthonok fertőtlenítése a Magyar Honvédség illetékes egységeinek bevonásával. A megelőzésképp is végzett munkák mellett önkormányzatok maszkokkal látják el az ott élőket, illetve más egészségvédelmi, szociális és gazdasági intézkedéseket hoznak a lakosság, a vállalkozók érdekében.

Székesfehérvárnak kell lennie az új magyar honvédség központjának

2019.10.11

Aktuális

Székesfehérvárnak kell lennie az új magyar honvédség központjának, a magyar katonák fővárosának – ezt dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter erősítette meg abban az előadásában, melyet a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programról tartott a Fejér Megyei Kormányhivatal Dísztermében.

Jön az Állami Vállalatok Állásbörzéje

2019.05.13

Gazdaság

Május 15-én második alkalommal szervez állásbörzét a Stratégiai és Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetsége (STRATOSZ) a MÁV-csoporttal és Budapest Főváros Kormányhivatalával közösen. A rendezvényen 31 vállalat, rendvédelmi és honvédelmi szervezet több mint 2200 betölthető állást kínál a munkavállalóknak.

Kiemelt cél, hogy külföldi képzéseken is részt vegyenek a katonák

2019.05.07

Aktuális

A Magyar Honvédségnél arra törekszenek, hogy a fiatalok ne csak hazai, hanem külföldi képzéseken is részt vegyenek - emelte ki a honvédelmi miniszter kedd reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Az MH szervezeti átalakításáról és Székesfehérvárra gyakorolt hatásáról tartottak sajtótájékoztatót

2019.02.08

Aktuális

Székesfehérvár a magyar katonák fővárosa lesz, miután a Magyar Honvédség Parancsnoksága, vagyis a honvédség szakmai irányítása odaköltözik - hangsúlyozta a honvédelmi miniszter csütörtökön, a település polgármesterével közös sajtótájékoztatóján.

170 éves a Magyar Honvédség – öltözetek és katonaportrék a fehérvári Új Magyar Képtárban

2018.03.26

2018-ban ünnepeljük a Magyar Honvédség fennállásának 170. évfordulóját. A jeles évfordulóra a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum vándorkiállítást készített, amely betekintést enged e 170 éves időszak történéseibe, továbbá bemutatja annak jelentős eseményeit és jellegzetes tárgyait. A tárlat az Új Magyar Képtárban látható.

Világháborús gránátokat találtak Székesfehérváron

2018.03.21

Aktuális

Világháborús gránátokat találtak Székesfehérváron egy ipari park területén szerda délután - tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-t.

Csaknem száz kilós gránátra bukkantak Ráckeresztúron

2017.07.04

Második világháborús romboló gránátot találtak egy építkezésen hétfő este a Fejér megyei Ráckeresztúron.

Muzsikaszó mellett futottak a fehérvári alakulatok

2017.02.21

A tagországok részvételével 2006 óta minden év februárjában megrendezi a CISM Day Run elnevezésű futóversenyét a Nemzetközi Katonai Sporttanács. A Magyar Honvédség katonái február 17-én másodszor csatlakoztak a rendezvényhez.