2024.05.30, Csütörtök

Közgyűlés

Székesfehérvár Közgyűlése 10 ezer eurós felajánlást szavazott meg Ausztráliának

2020.01.26

Aktuális

Székesfehérvár Közgyűlése támogatta Cser-Palkovics András polgármester javaslatát: az Önkormányzat 10 ezer eurónak megfelelő összeget ajánl fel Ausztráliának az erdőtüzek megfékezésére. Emellett egy alszámlát is nyit az önkormányzat, ezen keresztül a fehérváriak is segíthetik a nemes célt.

A dunaújvárosi közgyűlés is támogatja a Dunai Limes világörökségi nevezést

2017.07.03

Három másik országgal együtt Magyarország 2018 elején nyújtja be a Dunai Limes világörökségi nevezését.

Újraválasztották Szikora Jánost

2017.03.24

Szikora János további öt évig marad a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatója, miután a város közgyűlése pénteki ülésén egyhangúlag támogatta az egyetlen pályázót.

Fehérvár elégedett Szikora János igazgatói tevékenységével

2017.01.30

Székesfehérvár polgármestere a város egyik legfontosabb intézményének nevezte a Vörösmarty Színházat, mely mára az ország egyik legjobb színházi műhelye lett. Sokan kérdezhetik tehát, hogy ha a város elégedett Szikora János igazgatói munkájával, akkor miért írt ki mégis pályázatot az önkormányzat a színház vezetésére a város legutóbbi közgyűlésén? Erről kérdezték Cser-Palkovics András polgármester urat.

Tavasszal elstartolhat a Teleki belső homlokzatának teljes felújítása

2017.01.21

Pénteken megtartotta idei első ülését Székesfehérvár városának képviselő-testülete. Az ülésen határozat született a Teleki Blanka Gimnázium belső homlokzatának és nyílászáróinak cseréjéről. A több mint százmilliós munkát egy fehérvári cég nyerte el és legkésőbb tavasz elején kezdődnek a munkálatok.

Dunaújvárosi novemberi közgyűlési döntések

2016.11.24

Többek között fejlesztési pályázatok előkészítéséről, sportszervezetek támogatásáról döntöttek a novemberi rendes közgyűlésen a képviselőtestület tagjai.

A dunaújvárosi közgyűlés visszahívta tisztségeiből Gál Rolandot

2016.02.22

Dunaújváros közgyűlése hétfői rendkívüli nyílt ülésén valamennyi bizottsági tagságából, tanácsnoki és felügyelő bizottsági tisztségéből visszahívta Gál Roland (Fidesz-KDNP) emberölési ügyben gyanúsított képviselőt.

Önkormányzat 2019 - Hat megyei közgyűlés létszáma változik meg ősszel

2019.03.10

Aktuális

Hat megyei közgyűlés létszáma változik meg az őszi önkormányzati választás után: a Pest megyei közgyűlés létszáma eggyel nő, Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Somogy megye közgyűlésének létszáma viszont eggyel csökken a lakosság számának változása miatt.

Fejlesztési támogatásban részesült Fejér megye kilenc települési önkormányzata

2017.06.23

A Pénzügyi Keret Közgyűlésének június 22-i döntése alapján több, mint 71 millió forint összegű visszatérítendő támogatásban részesült Fejér megye 9 települési önkormányzata.

Elstartolt a foglalkoztatás javítását szolgáló projekt

2017.02.04

A megvalósítási szakaszba lépett a „Foglalkoztatási-gazdasági együttműködések és szolgáltatások fejlesztése Fejér megyében” elnevezésű projekt. 2017. január 31-én, a Megyeházán ünnepélyes nyitórendezvény tartottak a megye foglalkoztatási helyzete szempontjából meghatározó közéleti személyiségek, intézmények, szervezetek, önkormányzatok részvételével. A rendezvényt a projektgazda Fejér Megyei Önkormányzat képviseletében Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg.

Kültéri sportparkot kap Dunaújváros

2017.01.27

Két villámgyors döntéssel vette kezdetét Dunaújváros januári közgyűlése, ahol Cserna Gábor polgármester a testület elé tárta a Dunaferr Sportegyesület 50 milliós tartozását, valamint elfogadásra javasolta a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program nyertes pályázatát.

Közgyűlési döntések az év utolsó ülésén

2016.12.23

A Fejér Megyei Közgyűlés évi utolsó ülését december 22-én délelőtt tartotta meg a Megyeházán. Az ünnepség közmeghallgatással, karácsonyi műsorral és ajándékozással kezdődött, majd ezután 16 napirendi pontot vitatott meg a közgyűlés, melyek közül több megyét érintő, az önkormányzat területfejlesztési feladatához kapcsolódó javaslatot fogadtak el a közgyűlés tagjai.

Közgyűlési határozatok

2016.04.02

Megtartották Székesfehérváron a soron következő testületi ülést, melyen döntés született a temetőkben váltható sírhelyekről, az útépítésekről, a munkaerőhiányról és a Petőfi Mozi felújításáról.