2024.03.29, Péntek

Közgyűlési döntések az év utolsó ülésén

fejer.hu

2016.12.23. 11:32

A Fejér Megyei Közgyűlés évi utolsó ülését december 22-én délelőtt tartotta meg a Megyeházán. Az ünnepség közmeghallgatással, karácsonyi műsorral és ajándékozással kezdődött, majd ezután 16 napirendi pontot vitatott meg a közgyűlés, melyek közül több megyét érintő, az önkormányzat területfejlesztési feladatához kapcsolódó javaslatot fogadtak el a közgyűlés tagjai.

Hirdetés

A közgyűlést megelőzősen 9 órától, hagyományosan jótékonysági vásár kezdődött a Fejér Megyei Önkormányzat szervezésében a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és a Fejér Megyei Integrált Szociális Intézmény részvételével a Megyeháza aulájában. A megyei intézményekben fából készült és horgolt dísztárgyak, karácsonyfadíszek díszes gyertyatartók sorakoztak a Megyeháza mennyezetig érő karácsonyfájának gyűrűjében elhelyezett asztalokon. Az önkormányzat minden évben fenyőfa adományozás mellett a jótékony célú vásár megszervezésével is segíti az otthonokban nevelkedő gyermekek és a gondozottak karácsonyát.

Közmeghallgatással indult a 10 órakor kezdődő közgyűlés, de az állampolgárok és a megyében érdekelt szervezetek képviselői közül senki nem élt a lehetőséggel, hogy a megyei önkormányzat feladat - és hatáskörébe tartozó ügyekben a közgyűlés elnökéhez és a közgyűlés tagjaihoz forduljon.

Ezt követően a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központban nevelkedő gyermekek: Nagy Szaffi, Lovászy Dóra, Lovászy Dominik, Szalai Roland, Balogh Attila, Balogh Krisztofer, Potyondi Vivien, balogh Alexandra karácsonyi műsora következett.

Majd a Kodolányi János Főiskola Jazz-Előadóművészet szakos hallgatói a Ruff Niki-Lakatos Zsolt alkotta Jazz duó köszöntötték karácsonyi műsorukkal a Fejér Megyei Közgyűlés tagjait.

A közgyűlés elnöke ajándékkal köszönte meg a fellépők műsorát, majd a megyei közgyűlés tagjainak egész éves munkáját.

Az ünneplés után tizenhat napirendi pontot vitatott meg a közgyűlés, melyek közül több megyét érintő, az önkormányzat területfejlesztési feladatához kapcsolódó javaslatokat, tájékoztatókat és beszámolókat fogadtak el a közgyűlés tagjai.

Tájékoztatót hallgatott meg és fogadott el a Közgyűlés a Fejér Megyei Védelmi Bizottság 2016. évben végzett munkájáról és a Miniszterelnökség és a Fejér Megyei Önkormányzat között megkötött megelőlegezési szerződésben foglaltak alakulásáról.

Beszámolókat fogadtak el a Fejér Megyei Önkormányzat és Szervei 2016. évben végzett munkájáról, a Fejér Megyei Értéktár 2016. II. féléves munkájáról és Velence város Integrált Településfejlesztési Stratégiájának véleményezéséről. Megvitatták továbbá a Fejér Megyei Önkormányzat közép- és hosszú távú vagyongazdálkodási tervének felülvizsgálatára, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében Fejér megyében megvalósuló megyei szintű és helyi foglalkoztatási együttműködési projektekkel kapcsolatos döntések meghozatalára valamint a Fejér Megye Integrált Területi Programja módosításával kapcsolatos szükséges döntések meghozatalára tett javaslatokat.

AktuáliskarácsonyFejér megyeKözgyűlésajándékozás