2024.05.26, Vasárnap

A dunaújvárosi közgyűlés visszahívta tisztségeiből Gál Rolandot

2016.02.22. 11:13

Dunaújváros közgyűlése hétfői rendkívüli nyílt ülésén valamennyi bizottsági tagságából, tanácsnoki és felügyelő bizottsági tisztségéből visszahívta Gál Roland (Fidesz-KDNP) emberölési ügyben gyanúsított képviselőt.

Dunaújváros közgyűlése hétfői rendkívüli nyílt ülésén valamennyi bizottsági tagságából, tanácsnoki és felügyelő bizottsági tisztségéből visszahívta Gál Roland (Fidesz-KDNP) emberölési ügyben gyanúsított képviselőt.

Szabó Zsolt (PM) a napirendi vitában azt javasolta, hogy a közgyűlés Dunaújváros közbizalmának helyreállítása érdekében kérje meg Gál Rolandot, mondjon le képviselői mandátumáról. A képviselő-testület a javaslatot nem támogatta.
A közgyűlés a múlt pénteki pártegyeztetés alapján a szociális, egészségügyi és lakásügyi bizottságba Iván Lászlót (Fidesz-KDNP), az oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságba Pintér Attilát (MSZP-DK-Együtt) választotta. Az új közbiztonsági tanácsnok Lőrinczi Konrád (Fidesz-KDNP) lett, míg a Dunaújvárosi Főiskola-Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia Nkft. felügyelő bizottságának tagjává Hingyi Lászlót (Fidesz-KDNP) választották meg.
Cserna Gábor (Fidesz-KDNP) polgármester a közgyűlés végén azt mondta: a testület mindent megtett, amit a jogszabályok szerint megtehetett. 
Az önkormányzat ezzel az ügyet a maga részéről lezárta - tette hozzá. A képviselői mandátumról elmondta: egy közgyűlés nem tudja felszólítani a képviselőt a lemondásra, ráadásul az ügy még csak nyomozati szakban van, ha bírósági zakaszba jut, akkor a hatályos sjogszabályok alapján a mandátummal a közgyűlés rendelkezhet.
Tóth Kálmán (MSZP-DK-Együtt) megjegyezte, hogy Gál Roland választókörzete nem maradhat képviselő nélkül, a római városrészben lakók problémáira is figyelnie kell a testületnek. Erre reagálva a városvezető közölte: a képviselői fogadóórákon várni fogja a lakossági észrevételeket, kéréseket.

mti

Kapcsolódó cikkek:

Dunaújváros: sikeres egyeztetés Gál Roland tisztségeinek betöltéséről

Otthonában verték agyon a dunaföldvári férfit

Felfüggesztették az emberöléssel vádolt képviselő párttagságát

Galéria

Helyi hírekDunaújvárosKözgyűlésgál rolandfelfüggesztésképviselőtestület