2020.09.23, Szerda

Hirdetés

Székesfehérvár Közgyűlése 10 ezer eurós felajánlást szavazott meg Ausztráliának
szekesfehervar.hu

Székesfehérvár Közgyűlése 10 ezer eurós felajánlást szavazott meg Ausztráliának

szekesfehervar.hu

2020.01.26. 08:00

Székesfehérvár Közgyűlése támogatta Cser-Palkovics András polgármester javaslatát: az Önkormányzat 10 ezer eurónak megfelelő összeget ajánl fel Ausztráliának az erdőtüzek megfékezésére. Emellett egy alszámlát is nyit az önkormányzat, ezen keresztül a fehérváriak is segíthetik a nemes célt.

Hirdetés

Cser-Palkovics András polgármester először Facebook-oldalán tette közzé azt a kezdeményezést, hogy a város támogassa Ausztráliát a magyarországnyi területen folyó, heves erdőtüzek megfékezésében, a károk enyhítésében.

Székesfehérvár Közgyűlése ma elfogadta a javaslatot: az Önkormányzat 10 ezer eurónak megfelelő összeget ajánl fel az ausztrál államnak vagy egy általa megjelölt szervezetnek a canberrai magyar nagykövetséggel történt egyeztetés alapján.

A képviselőtestület ellenzéki javaslatot elfogadva egyhangúlag egy alszámla nyitásáról is döntött, amelyen keresztül a fehérváriak is tudják segíteni az önkormányzat által megjelölt célt. Amint a technikai előkészítés megtörtént, ezt a számlaszámot nyilvánosságra hozzák.

A globális probléma a közösségek globális együttműködését és szolidaritását igényli, ezért a Notre Dame leégése kapcsán tett felajánláshoz hasonlóan a város vezető szerepet vállal a figyelemfelhívásban, állt a javaslatban. A polgármester kéri a települési önkormányzatokat, az állam és a civil szervezetek képviselőit, hogy erejük szerint csatlakozzanak Székesfehérvár felajánlásához.

„Tisztában vagyunk vele, hogy a probléma nagyságrendje messze túlmutat a felajánlásunk méretén, és azzal is, hogy Ausztrália gazdag és önállóan cselekedni képes nemzet. Azonban a probléma nagysága nem indok a tétlenségre, hiszen amíg egy földi légkörben, ökoszisztémában élünk, addig a probléma nem egy nemzetállamé, hanem mindannyiunké, éljünk a világ bármely pontján. (…) Tegyünk közösen az ausztrál tüzek megfékezéséért, a károk enyhítéséért, cselekvéssel mutassunk példát gyermekeinknek és a világnak is!” – fogalmazott dr. Cser-Palkovics András.

AktuálisSzékesfehérvárKözgyűlésFejér megyeadományAusztráliaerdőtűz