2023.03.25, Szombat

Székesfehérvár

Győzött a Fehérvár Ljubljanában az osztrák jégkorongligán

2022.02.04

Helyi hírek

A Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapata 4-1-re nyert a szlovén Olimpija Ljubljana vendégeként az osztrák jégkorongliga alapszakaszában, csütörtökön.

Májusra elkészül az új tornacsarnok a fehérvári Széna téren

2018.02.06

Már szerkezetkész az az új, ezer négyzetméteres tornacsarnok, amely a Széna Téri Általános Iskola mellett épül. A régóta várt fejlesztés a Köfém SC beruházásában, közel 726 millió forintból valósul meg.

Kajak-kenu a Csónakázó-tavon - új lehetőség iskolásoknak

2018.02.01

Székesfehérváron járt a Magyar Kajak-Kenu Szövetség delegációja. A Csónakázó-tó megújulásával nyílhat meg a terep a sportág alapjainak elsajátítására, az iskolások számára szervezett edzésekre.

Egyéni rekordokkal indítottak Fehérvár atlétái

2018.01.30

A fedettpályás szezonra is átmentette kiváló fromáját Siskó Zsófia, aki egyre magasabbra jut rúdugrásban.

Díjat vehetett át a székesfehérvári alumíniumsajtoló

2018.01.12

Bár még csak az első háromnegyedév adatai állnak rendelkezésre, tavaly 4 százalék fölött bővülhetett a magyar gazdaság - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten a "Díj a sikeres vállalkozásokért" díjátadó rendezvényen.

Új parancsnokot avattak az ÖHP élére Székesfehérváron

2018.01.11

Átadta Korom Ferenc vezérőrnagynak a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság vezetését Huszár János altábornagy, az eddigi parancsnok, aki a Honvéd Vezérkar főnökhelyettese lesz.

Negyedik alkalommal lesz Városi Diákbál Székesfehérváron

2018.01.08

Január 12-én pénteken a Szent István Művelődési Házban lesz a IV. Városi Diákbál, melyen Székesfehérvár különböző középiskoláiba járó diákok találkoznak egymással. A báli mulatáság éjfél után after partyval folytatódik a Petőfi Kultúrtanszéken. A bálra még jelentkezhetnek önkéntesnek a középiskolások!

Közeledési rendőröket jutalmaztak Székesfehérváron

2018.01.02

Aktuális

A Magyar Autóklub az előző évekhez híven, ajándékokkal ismerte el a közlekedési rendőrök munkáját Székesfehérváron.

Újévi szerencsehozó lencse - január 1-jén a fehérvári Palotai kapu téren

2017.12.31

Január 1-jén a hagyományokhoz híven idén is szerencsehozó újévi lencsével várják a fehérváriakat az Alba Plaza előtti téren, hogy a fehérváriak közössége sikeres, gazdag és szerencsés esztendőt tudhasson magáénak 2018-ban is.

Háromszáz diák szavalja el a Szózatot a székesfehérvári Vörösmarty Színházban

2017.12.14

Háromszáz fehérvári általános és középiskolás diák együtt szavalja el a Szózatot a Vörösmarty Színházban december 19-én, az Isten pénze című darab esti bemutatója előtt.

Mammográfiai szűréseket szerveznek Fejér megyében

2021.11.28

Helyi hírek

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház mammográfiai szakrendelésre, emlőszűrésre várja Tácon és Sárosdon élő hölgyeket.

Kultúrházak éjjel-nappal – akvarell festés és játékkészítés Novák Péterrel Fehérváron

2018.02.04

"Helyben van a sokszínűség" mottóval február 2-a és február 4-e között több ezer programot kínál országszerte a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat.

Hatodik alkalommal rendezik meg a Szent István Kosárlabda Kupát Fehérváron

2018.01.31

Aktuális

Csütörtöktől nemzetközi utánpótlás kosárlabdatornát rendeznek Székesfehérváron, ahol a magyar és külföldi U16-os fiú együttesek mérik össze tudásukat.

Fehérváron vették őrizetbe a szándékosan baleseteket okozó férfit

2018.01.28

Őrizetbe vettek egy 56 éves kisapostagi férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy több alkalommal térkődarabokat és más tárgyakat helyezett fő közlekedési utakra.

Csipkecsodákból nyílik kiállítás Székesfehérvár Tolnai utcai Tagkönyvtárban

2018.01.12

Január 15-én, hétfőn 17 órakor nyílik az esztendő első kiállítása a Vörösmarty Mihály Könyvtár Tolnai utcai Tagkönyvtárában, ahol Gergő Katalin vertcsipke alkotásait láthatják a hónap végéig a látogatók. A tárlat megnyitóján Gergő Katalin nemcsak bemutatja saját készítésű alkotásait, hanem be is mutatja a csipkeverés érdekességeit.

A közművekkel együtt 270 millió forintból újult meg a székesfehérvári Távírda utca

2018.01.09

A Távirda utca teljes felújítása a vízi-közművek cseréjével indult, ami érintette a Távírda és Kégl György utca illetve a Budai út csomópontjait is. Az utcában minden ingatlan új gáz és szennyvíz bekötést is kapott. A burkolatépítés a végéhez közeledik, január 20. A felújítás befejezési határideje, de szombaton már színes programokkal és kedvezményekkel várják a fehérváriakat a boltok.

Triatlon Európa-kupa versenynek adhat otthont idén Székesfehérvár

2018.01.06

A tavalyinál is erősebb és sikeresebb évre készül idén a Magyar Triatlon Szövetség. A hagyományos júliusi tiszaújvárosi világkupa-verseny mellett augusztusban Európa-kupának adhat otthont Székesfehérvár.

Fojtek Olivér 2018 első fehérvári kisbabája – kötvénnyel ajándékozták meg a családot

2018.01.02

Fojtek Olivérnek hívják a 2018-as év első fehérvári kisbabáját, aki január elsején hajnali 4 óra 25 perckor látta meg a napvilágot. Olivér 3 kg 81 dekával és 52 cm-es magassággal, a család harmadik gyermekeként született, otthon másfél éves és három éves testvére is várja. Az év első babáját a város idén is egy kötvénnyel ajándékozta meg, melyet Székesfehérvár polgármestere adott át az édesanyának.

Készülődés az ünnepre - advent harmadik hétvégéje Székesfehérváron

2017.12.16

Advent harmadik hétvégéjén a csodálatos fényekkel kivilágított Belváros karácsonyi készülődésre várja a családokat, baráti társaságokat, kicsiket és nagyokat. Zenével, mesékkel, játékkal, kézműves foglalatosságokkal töltődhetünk szombaton és vasárnap is. A programokra mindenkit szeretettel várnak.

Felavatták Farkas Ferenc Kossuth-díjas zeneszerző emléktábláját Fehérváron

2017.12.14

Csütörtökön felavatták Farkas Ferenc, Kossuth,- és Erkel Ferenc-díjas magyar zeneszerző, érdemes és kiváló művész emléktábláját Székesfehérváron, a Hermann László Zeneiskola bejárati homlokzatán. „Farkas Ferenc a huszadik századi magyar komponista nemzedék egyik legkiválóbb képviselője.” - hangzott el a zeneiskola-alapító mester méltatásában.