2024.04.18, Csütörtök

Egyéni rekordokkal indítottak Fehérvár atlétái

szekesfehervar.hu

2018.01.30. 11:27

A fedettpályás szezonra is átmentette kiváló fromáját Siskó Zsófia, aki egyre magasabbra jut rúdugrásban.

Hirdetés

Hozzá hasonlóan a bécsi versenyen remekeltek a fehérvári sprinterek is, és távolugásban is született fedett pályás egyéni rekord, vagyis igazán biztató szezonkezdetet produkálnak a fehérvári atléták.

A hazai felkészülési versenyek után külföldön is bizonyítottak az ARAK kiválóságai. A hagyományos bécsi versenyen Siskó Zsófia tovább javította egyéni legjobbját rúdugrásban. A 421 cm-t harmadikra teljesítette és biztató kísérleteket tett a 431cm-en is! Siskó a második helyen végzett, azonos eredménnyel a győztes török atlétanővel. A 60 méter sprintfutás döntőjébe küzdötte magát a Szabó Dániel. 6,85 másodperces ideje a legjobb szezonkezdete a leggyorsabb magyarnak. Szabót török, osztrák és angol versenyzők tudták csak legyőzni. Hasonlóan színvonalas versenyt hozott a női 60 méteres vágtafutás is. Takács Boglárka szintén az ötödik helyen zárt 7.79-el. Az előfutamban elért 7.75-ös ideje egyéni csúcs beállítás. Távolugrásban a másik tavalyi EYOF résztvevő, Endrész Klaudia jeleskedett. 593 cm-es fedett pályás legjobbjával kezdte a szezont, amivel a negyedik helyen zárt.

 

 

A pozsonyi Olimpiai Reménységek Versenyén is rajthoz álltak ARAK növendékek. Csókás Nikolasz a 800 méteres versenyszámot magabiztosan nyerte, de a taktikai futás az időeredmény rovására ment, így nem teljes a fiatal tehetség boldogsága. Az ifjúsági fiúk távolugrásában negyedik helyezett lett Homonnai Dávid, hatodik Vincellér Martin, hetedik Kovács Mátyás, nyolcadik Muszka-Kalló Péter. A serdülők távolugrásában Klauzer László végzett negyedikként, akárcsak Homonnai Dávid az ifik hármasugrásában. Kovács Mátyás hatodik helyen ért célba a 60 méteres futás döntőjében, 300 méteren az ötödik időt érte el.

Aktuálisversenyatlétika Székesfehérvár Siskó ZsófiaCsókás Nikolasz ARAK