2024.03.28, Csütörtök

Kajak-kenu a Csónakázó-tavon - új lehetőség iskolásoknak

szekesfehervar.hu

2018.02.01. 20:27

Székesfehérváron járt a Magyar Kajak-Kenu Szövetség delegációja. A Csónakázó-tó megújulásával nyílhat meg a terep a sportág alapjainak elsajátítására, az iskolások számára szervezett edzésekre.

Hirdetés

Ezekről a lehetőségekről egyeztetett dr. Cser-Palkovics András polgármester és Schmidt Gábor elnök, valamint a program szakmai együttműködői. 

A város polgármesterének meghívására Székesfehérváron járt a Magyar Kajak-Kenu Szövetség delegációja, Schmidt Gábor elnök vezetésével. A találkozóra a megújult Csónakázó-tónál került sor, hiszen az egyeztetés témája is ehhez a helyszínhez kapcsolódik.

 

Fotó: Simon Erika

 

Cser-Palkovics András polgármester már a beruházás megkezdésekor is kiemelte, hogy a gyönyörű környezet kialakítása mellett az iskolások számára a sportolási lehetőség megteremtése is fontos célja a városnak. A Csónakázó-tavon már tartottak kajak-kenu edzéseket, és csónakázni is lehet a Vitál Klub Sportegyesület szakmai közreműködésével.

A fehérvári megbeszélésen a jövőbeni együttműködés lehetőségeiről tárgyalt a város és a szövetség, valamint az MKKSZ által meghirdetett fejlesztési tervek és az önkormányzati források összehangolásával eszközbeszerzésre is lehetőség lenne.

Mint Szipola Antal és Fidel László elmondta, 2017 nyarán már volt egy „tesztüzem”, amikor heti három edzésen már gyakorolhattak a fiatalok. Idén – a tervezett új eszközök nyújtotta lehetőségeket kihasználva – már minden nap szeretnének oktatást tartani.

A sportegyesületnek továbbra is szívügye, hogy Fehérváron minden iskolás gyermek a testnevelési órák keretében ingyenesen megtanulhassa a vízi túrázás alapjait, és biztonsággal kapcsolódhasson a Bejárható Magyarország, illetve a Vándortábor Programhoz.

Aktuáliskajak-kenuMagyar Kajak-Kenu SzövetségCsónakázó-tó Székesfehérvár sportág