2024.03.29, Péntek

Készülődés az ünnepre - advent harmadik hétvégéje Székesfehérváron

szekesfehervar.hu

2017.12.16. 13:35

Advent harmadik hétvégéjén a csodálatos fényekkel kivilágított Belváros karácsonyi készülődésre várja a családokat, baráti társaságokat, kicsiket és nagyokat. Zenével, mesékkel, játékkal, kézműves foglalatosságokkal töltődhetünk szombaton és vasárnap is. A programokra mindenkit szeretettel várnak.

Hirdetés

Az adventi készülődésből nem hiányozhatnak a teljes szívvel és saját kézzel készített díszek, ajándékok. Szombaton délelőtt Advent a Rác utcában címmel maratoni kézműves hétvége kezdődik, egészen vasárnap délutánig mesteremberek tartanak foglalkozásokat a Kézművesek és a Mesterségek Házában.

A kivilágított mézeskalácsvárost a Hiemer-házban szombaton és vasárnap délután 15 és 19 óra között lehet megnézni, miközben a Gesztenyés udvarban karácsonyi fénybefőttek készülnek majd a Terembura Egyesülettel, lesz társasjátéksarok és „Sosemvolt mesék” foglalkozás is.

 

 

Szombaton délután 15 órakor kezdődik az idei Vízivárosi Advent záróprogramja: a 3-as és 4-es körzet intézményei együtt adnak műsort az iskola aulájában, a harmadik gyertyát Vargha Tamás államtitkárral, Székesfehérvár országgyűlési képviselőjével közösen gyújtja meg Molnár Tamás önkormányzati képviselő. Hagyományosan délután 16 órakor gyújtják meg a Püspöki palota Adventi udvarának a gyertyáját, ünnepi gondolatait tolmácsolja Spányi Antal megyés püspök.

 

 

A Városháza élő adventi naptára a hétvégére is tartogat meglepetéseket, a 16. és a 17. ablak este fél hatkor nyílik ki zenés-mesés-verses ajándékkal. A város adventi koszorújának harmadik gyertyáját vasárnap este 18 órakor Mészáros Attila alpolgármester és Ocskay Gábor, Fehérvár díszpolgára gyújtják meg.

 

 

A Zichy színpadon szombaton a Harmonia Garden, vasárnap pedig a Hang-Szín-Tér Művészeti Szakgimnázium és a Kodolányi János Főiskola jazz tanszakának hallgatói adnak koncertet. Az Adventi színpad hétvégi fellépői Hamvasi Mercédesz, Nyári Aliz és Nyári Edit, vasárnap Mits Marci és Horváth Dávid, majd a Kávészünet zenekar lesznek. A zenei programok közül Schoblocher Barbara & Jancsó Gábor kedvenc dalai akusztikus feldolgozásban várják a közönséget a Városi Képtárban vasárnap délután.

Vasárnap este 19.30-kor komolyzenei Karácsonyi koncert kezdődik a Szent István-székesegyházban az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, a Hermann László Vonószenekar, a Primavera Kórus és az Alba Regia Vegyeskar előadásában, vezényel Drahos Béla.

 

 

Nincsen advent mese nélkül: vasárnap délelőtt az Igézőben a Pettson karácsonyát nézhetik meg a gyerekek. Vasárnap 14 órától mesejáték, kézműves foglalkozás, tánc, adománygyűjtés, nyereményjáték, majd közös gyertyagyújtás is lesz a Vörösmarty Színház adventi családi programján a kávézóban.

A hétvége csodája, adventi készülődése hétfőn is folytatódik: 19 órakor a Városházán kezdődik a Vershúron a Misztrál Együttessel című verses-zenés rendezvény a Fehérvári Versünnep döntőseinek és a Székelyföldi Varga Sándor Verstábor résztvevőinek a közreműködésével.

Advent harmadik hétvégéjén is mindenkit szeretettel várnak az egyházi, a városi és az intézményi programokra, ahol a fehérváriak együtt készülődhetnek a várva várt ünnepre.

Galéria

AktuáliskarácsonyHiemer-ház Székesfehérvár advent mézeskalács