2024.03.02, Szombat

programok

Főzdekocsmák Éjszakája - Székesfehérváron is várják az érdeklődőket a Hübris Sörfőzdében

2023.10.05

Helyi hírek

Közös, országos programot szerveznek a magyar sörfőzdékben működő vendéglátóhelyek, azaz taproomok október 7-én, szombaton. Többek között összehangolt kocsmakvíz és éjszakai sörfőzdelátogatás is lesz.

A székesfehérvári Barátság moziban is láthatóak lesznek a Mozinet Filmnapok következő évadának filmjei

2023.09.24

Helyi hírek

Október 19-én indul, és 2024. február 23-ig tart a Mozinet Filmnapok következő évada. A mostani válogatásban öt alkotást vetítenek, a nyitófilm a Puskin moziban az Arany Pálma-díjas Egy zuhanás anatómiája.

Épületbejárások és tárlatvezetések is lesznek a Kulturális Örökség Napjain Fehérváron

2023.09.16

Helyi hírek

Hallhatnak a Szent István-székesegyház felújításának történetéről, bejárhatják a Budenz-házat, a Hiemer-házat és a Városházát is, a megyei levéltár épületében rádiótörténeti kiállítás várja a kíváncsiakat, benézhetnek a Rác utcai szerb ortodox templomba, különleges tárlatvezetéseken vehetnek részt a Nemzeti Emlékhelyen, de megismerkedhetnek a Barátság mozi történetével is - számolt be róla a szekesfehervar.hu

Érdekes, izgalmas programok a Fehérvári Irodalmi Napokon

2023.09.12

Kultúra

Nyomdalátogatás, kötetbemutatók, író-olvasó találkozók, gasztrodélután és koncert szerepel az idei FIN – Fehérvári Irodalmi Napok programjában. A négy nap alatt négy helyszínen várják az irodalom és a művészet kedvelőit szeptember 13-16. között - tájékoztatott róla a szekesfehervar.hu honlapján.

Augusztus 25-én ismét Palacsinta Pénteket rendeznek Székesfehérváron

2023.08.22

Helyi hírek

Idén is megrendezik a hagyományos Palacsinta Pénteket a Vízivárosban. Az iskolakezdés előtti utolsó pénteken, augusztus 25-én várják a családokat a Budai út 64. szám alatt található LISZI iroda előtt. Az esemény részleteiről dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő és Pisch Norbert, az ART Kulturális Egyesület elnöke tartott sajtótájékoztatót - számolt be róla a szekesfehervar.hu.

Kulturális programokkal várják augusztusban a látogatókat a Villa Romana Baláca régészeti parkban

2023.07.08

Kultúra

Augusztus 4. és 6. között színdarabokat és balettelőadásokat láthatnak az érdeklődők a Villa Romana Baláca régészeti parkban a Veszprémi Petőfi Színház és a Székesfehérvári Balett Színház társulatának előadásában - tájékoztatta csütörtökön Török Katalin, a Villa Romana Baláca főosztályvezetője az MTI-t.

Székesfehérvári fiatalok produkciója is látható lesz az idei Ördögkatlan fesztiválon

2023.06.17

Helyi hírek

Idén is több száz programot, köztük színházi előadásokat, irodalmi eseményeket, képzőművészeti és családi rendezvényeket, koncerteket kínál az érdeklődőknek az immár 16. alkalommal megrendezett Ördögkatlan fesztivál augusztus 1. és 5. között - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

Székesfehérvár zenei életét is bemutatják a Magyar Zene Háza nyári-őszi programjai között

2023.06.02

Helyi hírek

Már több mint egymillióan látogattak a 16 hónapja megnyílt Magyar Zene Házába (MZH), amely idén nyáron és ősszel is több száz programmal várja a közönséget.

Négy évtized, közel 2000 koncert - szombaton visszatér Székesfehérvárra a KFT zenekar

2023.05.13

Helyi hírek

Petőfi Kultúrtanszéken koncertezik szombaton a KFT zenekar.

Szombaton török kori sétát, vasárnap pedig holokauszt emléktúrát szerveznek Székesfehérváron

2023.04.15

Helyi hírek

Két ismeretterjesztő sétát is szervez a hétvégén Székesfehérváron a Tourinform Iroda. Szombaton tematikus török túrára, vasárnap holokauszt emléknapi sétára várják az érdeklődőket.

Farsangi maszkabál a Hetedhét Játékmúzeumban

2023.01.19

Helyi hírek

Az új évben is tematikus múzeumpedagógiai foglalkozásokkal várja az óvodásokat, általános és középiskolásokat a Hetedhét Játékmúzeum.

Múzeumpedagógiai konferenciával zárul a 17. Múzeumok Őszi Fesztiválja

2022.11.07

Országos hírek

A 14. Országos Múzeumpedagógiai Konferenciával zárul a 17. Múzeumok Őszi Fesztiválja. A Frissek, fiatalok! című kétnapos rendezvényen a hazai muzeális intézmények ifjúsági korcsoportnak szóló és a társadalmi fenntarthatóságot támogató kezdeményezései állnak a középpontban hétfőn és kedden a Néprajzi Múzeumban.

Jövő héten lesz a XI. Állatkertek Éjszakája: országszerte tíz különböző helyen is várják az érdeklődőket

2022.08.16

Országos hírek

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját, országszerte tíz különböző állatkertben, vadasparkban, állatos bemutatóhelyen augusztus 26-án pénteken, kivéve a Pécsi Állatkertet, ahol augusztus 27-én, szombaton tartják meg a rendezvényt - közölték a szervezők az MTI-vel kedden.

Séták hétvégéje - Városi séták országszerte három napon át

2022.06.21

Országos hírek

Országszerte hat településen összesen több mint 90 tematikus városi séta közül válogathatnak az érdeklődők július 1. és 3. között a Séták Hétvégéjén.

Ingyenes programok várják az érdeklődőket szombaton a székesfehérvári Emlékhelyek Napján

2022.05.14

Helyi hírek

Középkori élő sakk, hagyományőrzők bemutatója, játékos ismeretterjesztő és kézműves foglalkozások családoknak, gyerekeknek, szakmai előadások az egykori koronázótemplomról, a helyhez illő muzsika és különleges, fényjátékkal kísért vezetés a romok között – május 14-én, szombaton minden korosztály számára kínál érdekes programot a Nemzeti Emlékhely a belvárosban.

Kutatók éjszakája - Országszerte csaknem 200 helyszínen várják a tudomány iránt érdeklődőket

2023.09.27

Országos hírek

Idén országszerte csaknem kétszáz helyszínen mintegy 2600 programmal várják a tudomány iránt érdeklődőket szeptember 29-én és 30-án, a Kutatók éjszakáján, az ország legjelentősebb tudományos fesztiválján - hangzott el az esemény hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Szeptember 20-án újra zenés-játékos torna lesz a kicsiknek a Királykút Emlékházban

2023.09.17

Helyi hírek

A 0–3 éves korosztálynak szól a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Csicsergő foglalkozása, amely a hónap harmadik szerdáján hívja a családokat zenés, játékos tornára a Királykút Emlékházba. A foglalkozások ára 800 forint, az alkalmakra előzetesen regisztrálni kell.

Székesfehérvár katonazenekara is fellép a szombati Szentendrei Regionális Katonazenekari Fesztiválon

2023.09.15

Helyi hírek

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Szentendrei Regionális Katonazenekari Fesztivált szombaton.

Családi napot rendez az Arconic-Alba Fehérvár a Bregyóban

2023.08.24

Helyi hírek

Kötetlen kérdezz-felelek, dobóverseny és streetball-bajnokság várja az Arconic-Alba Fehérvár szurkolóit az egyesület szezonnyitó családi sportnapján, augusztus 25-én, pénteken 16 és 19 óra között. A rendezvényen nem csak a játékosokkal lehet találkozni, de értékes nyereményekért is versenybe szállhatnak a résztvevők.

Történelmi időutazás Táborfalván: katonai parádéval ünneplik a honvédség születésnapját

2023.08.15

Országos hírek

Idén immáron 8. alkalommal, szeptember 16-17. között rendezik meg Táborfalván a HMFEST Military Fesztivált, ahol a Dél-Angliai „War and Peace Show” mintájára, az idén 175 éves Magyar Honvédség történelmét és hagyományait ismerhetik meg az érdeklődők a különböző programok és látványos bemutatók keretében.

Fezen Fesztivál - Négy nap alatt csaknem 100 fellépő várja a látogatókat

2023.06.24

Helyi hírek

Négy nap alatt csaknem 100 fellépője lesz a július 26-29. között megrendezendő székesfehérvári Fezen Fesztiválnak.

Múzeumok éjszakája - Több mint száz program Székesfehérváron

2023.06.16

Helyi hírek

Székesfehérváron 13 szervezet 24 helyszínen, több mint 100 programmal várja az érdeklődőket a Múzeumok éjszakája június 24-ei országos programsorozatában.

Kisvonatos idegenvezetéssel mutatják be a székesfehérvári a Bory-várat pünkösdhétfőn

2023.05.29

Helyi hírek

A Tourinform Iroda hétfői programján Bory Jenő építményét, az országszerte híres Bory-várat ismerhetik meg jobban az érdeklődők. A Belvárosból induló kisvonatos idegenvezetés során a vár minden titkáról lehull a lepel.

Anyák-napi programokkal készül a székesfehérvári Vörösmarty Mihály Könyvtár

2023.05.06

Helyi hírek

Szombaton minden korosztálynak izgalmas programokat kínál a Vörösmarty Mihály Könyvtár.

Ma van a színházi világnap, számos teátrum készül programokkal

2023.03.27

Országos hírek

Ma van a színházi világnap, amelyre számos teátrum készül programokkal; a színházi ünnep alkalmából az előadások előtt felolvassák a világnap nemzetközi üzenetét, amelyet az idén Samiha Ayoub egyiptomi színésznő írt.

Jó barátok, jó kedv és jó zene - tüzes zenés buli szilveszterre Székesfehérváron

2022.12.30

Helyi hírek

Jó barátok, jó kedv és jó zene – a fehérvári belvárosban mindez adott lesz az óév végén: december 31-én, szombaton este nyolckor kezdődik a buli a Zichy-színpadnál, ahol fellép az Aserdus Tűzszínház, Dj Mynea, Kátai Jr. és a Discover Band.

Idén már Székesfehérváron is megrendezik a Nagy Táncválasztóhoz kapcsolódó programokat

2022.09.14

Helyi hírek

Idén már tizenkét városban várják a Nagy Táncválasztó program keretében szeptember 25-én ingyenes táncórákkal, kerekasztal-beszélgetésekkel, filmvetítésekkel és előadásokkal az érdeklődőket.

Péntektől figyelhető meg a legtöbb hullócsillag

2022.08.11

Országos hírek

Augusztus 12-13. között tömegesen érik el bolygónk felsőlégkörét a Perseidák hullócsillagai, azonban a telihold miatt csak a legfényesebb meteorokat láthatjuk majd.

Idén is színes programokkal vár a Magyar Nemzeti Parkok Hete

2022.06.01

Országos hírek

Szentjánosbogár séták, e-bike és kenutúrák, szafari kaland, lápjárás vagy mágikus éjszakai programok - csak néhány a megannyi különleges lehetőség közül, amivel június 6-12. között a Magyar Nemzeti Parkok Hete várja a természetbarátokat.

Sokszínű programkínálattal várják az érdeklődőket a hazai botanikus kertek és arborétumok

2022.03.11

Országos hírek

Sokszínű programkínálattal várják az érdeklődőket a hazai botanikus kertek és arborétumok az idei évben, melyek számos jeles napon nyújtanak tematikus programokat: a Föld Napján 17, a Madarak és Fák Napján 22, a Kutatók Éjszakáján 14 intézmény várja külön programokkal is a látogatókat - hangzott el a Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége (MABOSZ) csütörtöki sajtótájékoztatóján.