2024.04.27, Szombat
Fezen Fesztivál - Négy nap alatt csaknem 100 fellépő várja a látogatókat
Kép: Fezen Fesztivál / Facebook

Fezen Fesztivál - Négy nap alatt csaknem 100 fellépő várja a látogatókat

MTI

2023.06.24. 10:00

Négy nap alatt csaknem 100 fellépője lesz a július 26-29. között megrendezendő székesfehérvári Fezen Fesztiválnak.

Hirdetés

A csütörtöki sajtótájékoztatón Kovács Antal főszervező hangsúlyozta, hogy ezúttal egy nagyszínpad lesz, mellette azonban egy hétezer fős sátort is felállítanak.

A fellépőkkel kapcsolatban kiemelte, hogy az amerikai hiphop- és pop együttes, a The Black Eyed Peas a legnagyobb produkció lesz, amelyet valaha fogadtak. Hozzátette, hogy a fellépők között lesz a Village People, a magyarok közül pedig Majka, Azahriah, Beton Hofi, a Bagossy Brothers Company, a Carson Coma, a Valmar, a Halott Pénz és a Wellhello is.

Kovács Antal közölte, hogy rock vonalon 2018 után tér vissza Fehérvárra a német power/speed metal együttes, a Helloween, mellettük a svéd heavy metal banda, a Hammerfall és az amerikai hardcore punk stílust képviselő Cro Mags is színpadra lép.

A jegyek több mint 50 százaléka már elkelt, ami több mint 20 ezer látogatót és 2-3 teltházas napot jelent

Vargha Tamás Székesfehérvár országgyűlési képviselője szerint a "világot hozza el" Székesfehérvárra a Fezen, ez idén is így lesz.

Cser-Palkovics András polgármester rámutatott, hogy 26 éve a város egyik kiemelt kulturális rendezvénye a fesztivál, amely napjainkra az ország első öt fesztiválja közé emelkedett.

A sajtótájékoztatón jelen volt Orsovai Reni énekes, akinek jóvoltából először született dal a Fezen Fesztiválról Ide-Oda Hoztalak címmel, amelyet zenekarával, a Nene-vel be is mutattak.

Helyi hírekFezen FesztiválSzékesfehérvárkoncertprogramokfesztivál