2024.04.28, Vasárnap
Augusztus 25-én ismét Palacsinta Pénteket rendeznek Székesfehérváron
Illusztráció, unslpash.com

Augusztus 25-én ismét Palacsinta Pénteket rendeznek Székesfehérváron

szekesfehervar.hu

2023.08.22. 14:45

Idén is megrendezik a hagyományos Palacsinta Pénteket a Vízivárosban. Az iskolakezdés előtti utolsó pénteken, augusztus 25-én várják a családokat a Budai út 64. szám alatt található LISZI iroda előtt. Az esemény részleteiről dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő és Pisch Norbert, az ART Kulturális Egyesület elnöke tartott sajtótájékoztatót - számolt be róla a szekesfehervar.hu.

Hirdetés

Augusztus 25-én, pénteken 10.00 órától ismét Palacsinta Péntekre várják a családokat a Budai út 64. szám alatt található LISZI iroda előtti téren - olvasható a szekesfehervar.hu honlapján. Mint kiemelték,

a kezdeményezés célja, hogy kedveskedjenek a gyerekek, akik így az iskolakezdés előtt egy utolsó nagy palacsintázással zárhatják le a nyarat.

 

 

Idén mégnagyobb sikerre számítanak

A programot 2019 óta minden évben sikerrel rendezik meg, amit jól jelez az elkészített palacsinták száma is. Az első Palacsinta Pénteken még közel 400 palacsinta fogyott, az idei eseményen azonban a rekordnak számító 1000 sem elképzelhetetlen.

A Palacsinta Péntekről Dr. Horváth Miklósné, a városrész önkormányzati képviselője beszélt a LISZI iroda előtt tartott sajtótájékoztatón.

Ahogy fogalmazott, ugyan a rendezvényt az iskolakezdés időpontja miatt egy kicsit korábban kell megrendezniük, de töretlen lelkesedéssel és nagy szeretettel várnak minden gyermeket és családot egy közös palacsintázásra.

„Őszintén reméljük, hogy idén is megdöntjük a rekordot! Tavaly több mint 900 palacsintát sütöttünk, idén pedig 1000-rel készülünk. Minden kedves gyermeket, szülőt, nagyszülőt, óvodás csoportot és járókelőt sok szeretettel várunk ezen az igazán szép, vízivárosi hagyományon” 

– fogalmazott az önkormányzati képviselő, aki hozzátette: a Palacsinta Péntek tökéletesen kiegészíti a Víziváros többi nagy rendezvényt, a Juniálist és az adventi programokat.

Pisch Norbert, az ART Kulturális Egyesület elnöke és a rendezvény ötletgazdája néhány technikai részletet is elárult az eseménnyel kapcsolatban.

Elmondta, hogy – ahogy az ezt megelőző években, úgy idén is – egy kicsit elősütnek, így a 10 órára érkező vendégek már kiválasztják kedvenceiket. A hagyományok köteleznek, így most is tekerve, vagy hajtva is lehet kérni a palacsintákat. Évről évre nagy kedvenc a kakaós és a fahéjas ízesítésű finomság, így ezek az ízek most is visszatérnek, de különböző lekvárokkal is lehet majd kérni a palacsintákat. A rendezvény előreláthatólag kora délutánig és a palacsintakészlet erejéig tart.

Helyi hírekSzékesfehérvárART Kulturális EgyesületPalacsinta PéntekVízivárosprogramokcsaládi programok