2024.04.28, Vasárnap
Kulturális programokkal várják augusztusban a látogatókat a Villa Romana Baláca régészeti parkban
Fotó: Székesfehérvári Balett Színház - Idézőjelek.

Kulturális programokkal várják augusztusban a látogatókat a Villa Romana Baláca régészeti parkban

MTI

2023.07.08. 10:00

Augusztus 4. és 6. között színdarabokat és balettelőadásokat láthatnak az érdeklődők a Villa Romana Baláca régészeti parkban a Veszprémi Petőfi Színház és a Székesfehérvári Balett Színház társulatának előadásában - tájékoztatta csütörtökön Török Katalin, a Villa Romana Baláca főosztályvezetője az MTI-t.

Hirdetés

Az eseménysorozatot 2022-ben indították útjára a szervezők a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében azzal a céllal, hogy kulturális rendezvényekkel töltsék meg a Magyar Nemzeti Múzeum tagintézményeként működő balácai régészeti parkot - idézte fel Török Katalin.

Tájékoztatása szerint kiemelt esemény lesz az augusztus eleji programsorozat, amelyben családi vígjáték, musical és balettszínházi produkció is szerepel.

Augusztus 4-én a PETŐFiFJÚ című zenés darabot láthatja a közönség a Veszprémi Petőfi Színház társulatának előadásában Szomor György rendezésében. Az előadáson Petőfi Sándor verseit különböző zenei stílusokban hallhatják a nézők.

Augusztus 5-én két egyfelvonásos balettszínházi előadást láthatnak az érdeklődők a Székesfehérvári Balett Színház előadásában. A Prométheusz és az Idézőjelek című produkciók koreográfusa Egerházi Attila.

Török Katalin tájékoztatása szerint augusztus 6-án a Romhányi József, Nepp József és Ternovszky Béla átiratában készült A Mézga család című mesejátékot tűzik műsorra a római kori villagazdaságban a Veszprémi Petőfi Színház előadásában, Szűcs Gábor rendezésében.

KultúraVilla Romana Balácaprogramokrégészeti parkSzékesfehérvári Balett SzínházVeszprémi Petőfi Színház