2024.04.27, Szombat
Székesfehérvár katonazenekara is fellép a szombati Szentendrei Regionális Katonazenekari Fesztiválon
Kép: Magyar Honvédség

Székesfehérvár katonazenekara is fellép a szombati Szentendrei Regionális Katonazenekari Fesztiválon

MTI

2023.09.15. 14:00

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Szentendrei Regionális Katonazenekari Fesztivált szombaton.

Hirdetés

A város és a Szentendrei Kulturális Központ (SZKK) együttműködve a Magyar Honvédség Szentendrei Helyőrségtámogató Parancsnokságával (MH SZHTP) és a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárral, ismét katonazenekari fesztivált rendez - tájékoztatta közleményben az MTI-t a kulturális központ.

 

 

Mint írták, Szentendre hosszú évek óta jó kapcsolatot ápol a helyőrségtámogató parancsnoksággal, és az MH SZHTP katonazenekara rendszeres fellépője a kulturális központ rendezvényeinek és városi ünnepeknek.

A szervezet kiemelten fontosnak tartja, hogy ápolja a kapcsolatot a civilekkel, amelyre többek között az ilyen események adnak lehetőséget - idézték Lakatos Juditot, az SZKK ügyvezető igazgatóját.

A rendezvényen részt vesz a Magyar Honvédség Szentendre Helyőrségi Zenekar, a Magyar Honvédség Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar, a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár, a 32. Testőrezred, a Budapesti Helyőrség Zenekara és a Magyar Honvédség Veszprém Légierő Zenekar.

A katonazenekarok délután 3 órától Szentendre belvárosában több helyszínen, a Fő téren, a Lázár cár téren, a Bükkös-patak víziszínpadon és a Dunakorzón adnak térzene koncertet.

A fesztivál 4 órától a Lázár cár téren folytatódik, ahol a katonazenekarok egyéni bemutatóit, szakalaki produkciókat tekinthet meg a közönség, majd a katonazenekarok összevont koncertje következik. Az esemény zárásaként Fülöp Zsolt polgármester elismeréseket ad át a zenekarok karmestereinek - olvasható a közleményben.

Helyi hírekSzentendrekoncertprogramokSzentendrei Regionális Katonazenekari Fesztiválkatonazenekar