2024.04.16, Kedd

Székesfehérvár

Női röplabda Extraliga - Ismét nyert a Kaposvár a MÁV Előre otthonában

2023.04.14

Helyi hírek

A Kaposvár 3-0-ra győzött a MÁV Előre otthonában a női röplabda Extraligában, az 5-8. helyért zajló párharc második mérkőzésén, így 2-0-ra vezet az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban.

Indul a jelentkezés a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség és Középiskolás Programjába

2021.04.16

Aktuális

Több nagyvárosban, köztük Budapesten, Békéscsabán, Debrecenben, Győrben, Kecskeméten, Miskolcon, Pécsen, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, valamint Szolnokon indulnak a program képzései.

Szombattól új esti és éjszakai járatok közlekednek a váci és a ceglédi vasútvonalon

2019.10.16

Aktuális

Szombattól új esti és éjszakai járatok közlekednek Budapestről a váci és a ceglédi vasútvonalon, így a közvetlen térségben élő mintegy százezer ember számára tervezhetőbbé, biztonságosabbá válik az éjszakai utazás - közölte a MÁV Zrt. szerdán az MTI-vel.

Szálló por - Székesfehérváron is egészségtelen a levegő

2018.10.19

Aktuális

Több helyen nőtt a magas szálló por (PM10) koncentrációja miatti légszennyezettség.

Ma már 220 ezer gyerek jár egyházi fenntartású köznevelési intézménybe

2018.03.22

Ma már 220 ezer gyerek jár egyházi fenntartású köznevelési intézménybe, miközben a rendszerváltoztatás előtt mindössze tíz felekezeti - nyolc katolikus, egy református és egy zsidó - középiskola működhetett Magyarországon - mondta az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár szerdán Székesfehérváron.

III. Béla életét bemutató kiállítás nyílt Székesfehérváron

2018.02.08

Tárlatvezetésre várták az érdeklődőket a III. Béla király (1172-1196) „Teste Fehérvárott nyugszik” című kiállításra a Szent István Király Múzeum Fő utcai épületébe szerdán délután.

Mobillal másképp - megnyílt a MobilArt alkotócsoport kiállítása Fehérváron

2018.02.05

Szombaton, a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat eseményeként nyílt meg a MobilArt alkotócsoport kiállítása a Fejér Megyei Művelődési Központ Nagy Ottó Sándor kiállítóterében.

Alba Innovár - Székesfehérvár is helyet kapott a idei Bett Show-n Londonban

2018.01.25

Az Alba Innovár is bemutatkozik a világ legnagyobb digitalizációs oktatástechnológia vásárán Londonban.

Termésjósló nappal ünnepelték Szent Vince napját a fehérvári borlovagok

2018.01.22

Az Öreghegyi Borházban ülték meg Szent Vince napját a Noé-hegyi Szent István Borlovagrend tagjai. Az eseményen a borrendi lovagok megválasztották az év zászlósborát és kísérőborát is, amely az idei esztendőben Székesfehérvárt fogja képviselni hazai és nemzetközi boros eseményeken is.

Nagycsoportos ovisokat és szüleiket várják a fehérvári Németh László Iskolába

2018.01.16

A Németh László Általános Iskolában, január 17-én, szerdán délután ötkor szülőknek tartanak fórumot a tanórákon kívüli foglalkozásokról és közben különböző játékokkal gondoskodnak a gyerekek szórakoztatásáról.

Húsz éves a folyamatosan fejlődő Család és Nővédelmi Központ Fehérváron

2018.01.10

A Család és Nővédelmi Központ a város szülészet-nőgyógyászati és ultrahang diagnosztikai szakrendelőjeként idén 20 éve várja a fehérváriakat. A kórháztól való leválás óta nagyarányú fejlesztéseket hajtottak végre és folyamatos megújulással törekszenek arra, hogy pacienseinket a lehető legmagasabb színvonalon láthassák el és új szolgáltatásokat is kínálhassanak. A jubileumról családias ünnepségen emlékeztek meg.

Idén sem emelkednek a parkolódíjak Fehérváron – január végéig érvényesek a 2017-es bérletek

2018.01.03

Január 31-ig érvényesek az éves parkolóbérletek Fehérváron, melyek cseréjét már decemberben elkezdte a Városgondnokság parkolási csoportja. A Szent Vendel utca 17/a alatt található ügyfélszolgálat hétfőn, kedden és csütörtökön 8.00 és 15.30 között, szerdán 8.00 és 18.00 között, pénteken pedig 8.00 és 13.00 között várja az ügyfeleket.

Orvosi ügyelet az ünnepek alatt Székesfehérváron

2017.12.22

Az ünnepek alatt a Seregélyesi úton az Orvosok Házában tartanak ügyelet a háziorvosok december 24-én, 25-én és 26-án is. Munkanapokon a város háziorvosi rendelőiben a megszokott rend szerint rendelnek az orvosok. (A helyettesítések miatt a rendelők telefonszámán érdemes érdeklődni indulás előtt.)

Az Arconic Alapítvány is támogatja a fehérvári fiatalokat

2017.12.15

Az Arconic Alapítvány által kiírt "Let’s do IT! – Hogyan élvezheted az új tudásod" pályázat kedvezményezettjének, az Echo Innovációs Műhely Alba Innovárral közös, a fiatalok természettudományos pályaorientációs tevékenységét elősegítő programja számára megítélt 11,6 millió forintos támogatást adta át a nyertes szervezetek képviselőinek Katus István, az Arconic országigazgatója csütörtökön, az Alba Innovárban.

Ötmilliárdból épít új gyártócsarnokot a Videoton EAS Kft. Székesfehérváron

2017.12.12

Aktuális

Saját erőből, ötmilliárd forintból épít új gyártócsarnokot a Videoton EAS Kft. Székesfehérváron: a húszezer négyzetméteres üzem számára további 2-2,5 milliárd forintból technológiai fejlesztést valósítanak meg és több száz munkahelyet hoznak létre.

Fehérvár: pénteken nyit a Gorsium Régészeti Parkban a Hadrianus-színpad

2021.06.30

Helyi hírek

A hét utolsó munkanapján tartják a Gorsium Régészeti Parkban megújult – és új nevet kapott – Hadrianus-színpad ünnepélyes megnyitóját. Ennek alkalmából pénteken 21 órától a Pocsai Kriszta Quartet ad koncertet. A parkba 19 órától ingyenes lesz a belépés.

Vidéki nagyvárosokban és a Balatonnál is bővíti 5G szolgáltatásait a Vodafone

2020.06.30

Aktuális

A budapesti belváros és Zalaegerszeg után a vidéki nagyvárosokban és a Balaton körül folytatja az 5G lefedettségének bővítését a Vodafone Magyarország. A fejlesztéssel 35-ről közel 300-ra nő 5G állomásaik száma az országban.

Idén is 100 jótékonysági koncerten gyűjt a rászorulóknak Mága Zoltán

2019.05.17

Kultúra

Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész idén is 100 állomásból álló jótékonysági koncertsorozaton gyűjt rászoruló emberek és közösségek javára, pénteken Szabadkán lép fel.

Az EU 193 millió euróval támogatja a dél-balatoni vasútvonal újjáépítését

2018.07.21

Aktuális

Az Európai Unió a kohéziós alap forrásaiból 193 millió eurót (mintegy 61,5 milliárd forintot) biztosít a Székesfehérvár és Keszthely közötti, 123 kilométer hosszú balatoni vasútvonal újjáépítésére és korszerűsítésére - közölte az Európai Bizottság pénteken.

Volenter István fehérvári séf a Bocuse d'Or magyar döntőjében

2018.02.08

Február 8-án elkezdődött a Bocuse d'Or magyar döntője a Magyar Bocuse d'Or Akadémia, a SIRHA Budapest 2018 keretein belül.

Teltházas tárlatvezetés - március 11-ig látható az egyedülálló kiállítás Fehérváron

2018.02.07

Egy gombostűt sem lehetett volna leejteni, annyian voltak a Csók István Képtárban a HANYATtLÓ - SZÁRNYALÓ című kiállítás tárlatvezetésén, melyet a szobrászművész, Párkányi Raab Péter és Filep Sándor, festőművész tartott közösen.

Több időpontban lesznek intézhetők a nyugdíjbiztosítási ügyek Székesfehérváron

2018.01.25

Jelenleg hétfőn és szerdán, 8 és 16 óra között várják a hivatal munkatársai a lakosságot, de a jövőben bővül a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály Adategyeztetési és Nyugdíjbiztosítási Osztály ügyfélfogadási ideje.

Itthonról Otthonra fórumot tartottak a székesfehérvári diákoknak

2018.01.24

Székesfehérvárra érkezett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara iskolai tájékoztató sorozata. Az "Itthonról Otthonra" fórum az egészségtudatos táplálkozásról, a magyar mezőgazdaság sokszínűségéről és a Fejér megyei termelőkről adott hasznos információkat a Hétvezér Általános Iskola és a Teleki Blanka Gimnázium diákjainak.

Február 3-ig láthatóak Arany János műveinek díszkiadásai Székesfehérváron

2018.01.17

A látogatók azokat a könyveket vehetik szemügyre, amelyeket Beniczkyné Miklós Zsuzsa nyugalmazott könyvtáros válogatott dr. Miklós Géza (1905-1963) ügyvéd hagyatékából.

Álarc és elegancia - Városi Diákbál a székesfehérvári Szent István-teremben

2018.01.13

A Székesfehérvár különböző iskoláiba járó diákok a báli hagyományoknak megfelelő módon, elegáns körülmények között szórakoztak a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Szent István-termében. Az este igazán a fiatalokról, a fiataloknak szólt, hiszen a programot a Városi Diáktanács közreműködésével, véleményük figyelembevételével szervezték.

Január 15-től hosszabbított nyitva tartással vásárolhatnak parkolóbérletet a fehérváriak

2018.01.10

Január 15. és február 2. között meghosszabbított nyitva tartással, minden hétköznap este hat óráig várja a fehérváriakat a Városgondnokság parkolási csoportjának ügyfélszolgálata, hogy munkaidő után is legyen lehetőség az éves parkolóbérletek cseréjére.

A Corvinus és az Óbudai Egyetem is nyílt napra várja a fiatalokat Fehérváron

2018.01.03

Közeledik a félévzárás a középiskolákban, a végzősök pedig hamarosan döntést hoznak továbbtanulási terveikkel kapcsolatban. Fehérváron a Corvinuson január 12-én, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán pedig január 15-én lesz nyílt nap a jelentkezésekhez szükséges információkról, az induló képzésekről, a választható képzési formákról.

Isten pénze - Dickens szívet melengető meséjét mutatják be

2017.12.17

December 19-én mutatják be a Veszprémi Petőfi Színház és a székesfehérvári Vörösmarty Színház közös produkcióját, az Isten pénze című musicalt Charles. Dickens Karácsonyi ének című műve nyomán. A darab főhőse egy sivár lelkű, morózus idős milliomos, aki szerint minden ember annyit ér, amennyi pénze van.

Látványos karácsonyi tűzmegelőzési bemutató lesz Székesfehérváron

2017.12.13

Aktuális

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Fejér Megyei Tűzmegelőzési Bizottság karácsonyi tűzmegelőzési bemutatót tart december 20-án, szerdán.

Több mint száz családnak segítenek tűzifával Székesfehérváron

2017.12.10

Összesen 101 szociálisan rászoruló családot támogatnak a közfa kivágásokból keletkező fával.