Február 8-án elkezdődött a Bocuse d'Or magyar döntője a Magyar Bocuse d'Or Akadémia, a SIRHA Budapest 2018 keretein belül.
A döntőben ezúttal is szurkolhatunk Volenter Istvánnak, a fehérvári 67 Étterem séfjének, aki nagyon kitartó Bocuse d'Or versenyző, 2016-ban harmadik lett a magyar döntőn.
A konyhai és a kóstoló zsűriben összesen 24 séf foglal helyet, köztük nemzetközileg elismert kiválóságok is. A zsűri elnöke Enrico Crippa, aki majd Torinóban is elfoglalja az elnöki helyet. Piazza Duomo nevű étterme három Michelin-csillagot tudhat magáénak.
A tálalások ma délután 2-kor kezdődnek, és 15:25-ig tartanak. Az ünnepélyes eredményhirdetés délután 17 órakor lesz.
A versenyzőknek két ételt kell majd elkészíteniük, 5 óra 35 perc alatt. A hústál kötelező alapanyagai a borjúszűz, a csülök és a velő lesz, míg a vegetáriánus tányéron a gorgonzola, a risotto rizs és a fürjtojás lesz a kikerülhetetlen elem.
"Versenyrutintól és konyhai tapasztalattól függetlenül a krach aznap bárkinek beüthet, de pont az ellenkezője is megtörténhet. Egy biztos, most győzni szeretnék!" - nyilatkozta korábban Volenter István, a fehérvári 67 étterem séfje.
A versenyzők az alapanyagokat a METRO zöldségpiacáról szerezhették be, egy zöldségről és egy fűszerről csak a verseny napján derült majd ki, hogy kötelező elemek: ezek a borsó és snidling.