2024.03.28, Csütörtök
Új parancsnoka van a székesfehérvári Nagysándor József ezrednek
MTI Fotó: Vasvári Tamás - Korom Ferenc vezérezredes, a MH parancsnoka (k), Vokla János ezredes (b) és Benda László ezredes (j) a 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred parancsnoki beosztásának átadás-átvételi ünnepségén 2020.06.12-én.

Új parancsnoka van a székesfehérvári Nagysándor József ezrednek

MTI

2020.06.12. 17:34

Új parancsnoka van a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezrednek, a leköszönő Benda László ezredest Vokla János ezredes váltja július elsejétől.

Hirdetés

A pénteki ünnepélyes átadás-átvételi rendezvényen Korom Ferenc, a Magyar Honvédség parancsnoka hangsúlyozta, hogy a parancsnoki beosztás átadása-átvétele a katonai szervezetek életében mérföldkő, meghatározó pillanat. Jelezte, hogy Benda László 2014-től vezette a híradó- és vezetéstámogató ezredet, de most is szép kihívás előtt áll: júliustól a németországi NATO-iskolában osztályvezetői beosztásban dolgozik tovább.

Kiemelte: utódjának olyan embert kerestek, aki zökkenőmentesen átveszi és irányítja az ezredet, feladatorientált vezetési stílusa van, így esett a választás Vokla Jánosra. Az új parancsnok 1990-ben végzett a Kossuth Lajos Katonai Főiskolán harckocsizó szakon. Hivatásos katonai pályafutását Hódmezővásárhelyen kezdte, majd 2000-től Székesfehérváron szolgált tovább a szárazföldi vezérkarban. 2005 óta Várpalotán szolgált, a Bakony Kiképző Központban, ahol 2014-től parancsnok volt.

Az esemény után kérdésre válaszolva Korom Ferenc azt mondta, hogy a koronavírus-járvány újabb kihívásokat már nem hoz a honvédség számára.

A korábban bevezetett eljárásrend enyhül, a vírusjárvánnyal kapcsolatos feladatok csökkennek, így többet tudnak foglalkozni a kiképzéssel - tette hozzá.

Közölte: a járvány kezdete előtt megelőző intézkedéseket tettek, ennek köszönhetően mindössze két hétig volt egyszerre tizenegy megbetegedés a honvédség teljes állományában, amúgy mindig egyszámjegyű volt ez az adat, tömeges megbetegedés pedig sehol sem volt.

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyeparancsnoki kinevezésNagysándor József ezred