2021.09.22, Szerda

turizmus

Dunaújváros hírnevét öregbíti a Felső - Dunaparton felállított képkeret

2021.07.02

Helyi hírek

Mezei Zsolt alpolgármester és Rohonczi "ROHO" István képzőművész avatott fel egy szelfi pontként is funkcionáló képkeretet a felső Duna - parti sétányon.

Kulcsos házakat adtak át Fejér megyében

2020.10.01

Helyi hírek

Mintegy száz turistaház újult meg és további ötven felújítása zajlik.

Idén is útjára indul a Hol vagy, Kajla? program

2020.07.02

Aktuális

Július 1-jétől idén is útjára indul a Hol vagy, Kajla? elnevezésű országos turisztikai program, amelynek keretében az alsó tagozatos diákok fedezhetik fel Magyarország természeti és kulturális értékeit augusztus végéig.

Igazán hangosan debütált a jövő egyik lehetséges nagy szállodafejlesztője

2020.06.05

Gazdaság

Nemrég romantikusan hangzó történet jelent meg a sajtóban a kecskeméti Sáfrány Tamásról (31): a tizenévesen a Tiszakécske focistájaként korábban a megyei bajnokságban játszó, ma hotelvezetőként dolgozó közgazdász többmilliárdos összeget nyert turisztikai támogatásra egy frissen alapított céggel. A téma mindenképpen felkelti az érdeklődést, így megkerestük az üzletembert, hogy mondja el a körülményeit.

Újra látogatható a Nemzeti Emlékhely Székesfehérváron

2020.05.11

Helyi hírek

A látványosság az eredeti nyitvatartási rend szerint, változatlan jegyárakkal várja a látogatókat.

A következő években megújulnak a velencei-tavi strandok is

2019.10.11

Gazdaság

Az elkövetkezendő években megújul a Velencei-tó valamennyi strandja, első lépésben a kormány strandonként 100 millió forint támogatást ad a munkálatokhoz - jelentette be csütörtöki, velencei sajtótájékoztatóján a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója.

Ezzel az adottságával világelső a magyar főváros

2019.03.01

Országos hírek

Egy jó programlehetőség márciusra: tiltott területek megnyitásával, hosszabb nyitvatartással és kedvezményekkel várják országszerte a barlangok látogatóit.

Szállodaszövetség: egyeztetések zajlanak a szobakiadás áfakulcsának módosításáról

2018.11.24

Gazdaság

Intenzív egyeztetések zajlanak a kormányzattal a szállodai szobakiadás áfakulcsának módosításáról, a csökkentés az ágazat fehérítéséhez és Magyarország regionális versenyképességének növekedéséhez járulhat hozzá - mondta Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke a szervezet jubileumi, 50. évfordulóját ünneplő közgyűlésén csütörtökön Budapesten.

Befejeződött a kuriózumnak számító átsajtolás az M1-es alatt

2017.08.11

Úgy létesült alagút, hogy a kivitelezés semmilyen változást nem hozott az autópálya szerkezetében, így a forgalmat sem zavarta. A technológiát eddig csak Magyarország alkalmazta a régióban.

Soha nem látott lehetőséggel tudott élni Magyarország

2017.08.01

A vizes vb-re érkezett turisták kétharmada biztosan visszatér, 80 százalékuk ajánlani fogja ismerőseinek Magyarországot.

Jelentős fejlesztések küszöbén áll Fejér megye északi része

2017.06.08

A Pannónia Szíve program zászlóshajójának tartott Etyeken már javában dolgoznak a faluszerte meginduló beruházások első ütemén a szakemberek, valamint zajlanak a következő fejlesztési szakasz előkészületei is.

Négy jelentős fejlesztés indul el még idén Dunaújvárosban

2017.05.26

Felújítják az élményfürdőt és a sportuszodát, megújul a Szalki-sziget, a központban járási hivatali épületet alakítanak ki, továbbá középületeket, közterületeket újítanak fel.

Megnyugtató rendőri jelenlétet ígérnek a Velencei-tó térségében

2017.05.18

A nyári idegenforgalmi szezonban a Balaton és a Velencei-tó térségében is a nyomasztó helyett megnyugtató rendőri jelenlétet akar biztosítani a rendőrség.

Átadták a Fehérvár Travel új telephelyét

2017.04.26

Tíz év – ennyi idő telt el a Fehérvár Travel első saját tulajdonú autóbuszának első külföldi útja és az új autóbuszos telephely átadása között.

Beindul a víziturizmus infrastruktúrájának fejlesztése

2016.10.27

A kormány és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség közös, 14 milliárd forintos programot indít a vízi szabadidősport fejlesztése érdekében. Az infrastruktúra mellett a vízi táborozás és a marketing javítása is a terv részét képezik.

Átjárhatóak a SZÉP-kártya alszámlái

2021.04.26

Országos hírek

Az intézkedés mintegy egymillió munkavállalót érint, emellett hozzájárul a turizmus újraindításához is.

Velencei-tavi turisztikai évadnyitót rendeztek Kápolnásnyéken

2020.07.20

Gazdaság

A kormány célja, hogy a következő években a Velencei-tó és térsége továbbra is fejlődhessen - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Kápolnásnyéken a Velencei-tavi turisztikai évadnyitón, ahol második alkalommal adták át a Velencei-tóért díjat.

Újraindult a belföldi turizmus - Székesfehérvár a top 10-ben

2020.06.12

Aktuális

Májusban újraindult a 2020-as turisztikai szezon belföldön, és az eddigi adatok alapján az éves belföldi forgalom meghaladhatja a korábbi évekét. A tíz legnépszerűbb település listáján szerepel Székesfehérvár is.

Hétvégén újra elindulhat a kisvonat Székesfehérváron

2020.05.15

Aktuális

„Kezdjük a szezont egy kis vonatozással!” – ezzel az a nemcsak turistáknak szóló örömteli felhívással invitál mindenkit a Belvárosba a Tourinform Iroda. Amennyiben hétvégén jó idő lesz, újra indul a kisvonat, amire 10-18 óra között szállhatunk fel az Országalmánál.

Téli szünet után újra nyitva van a Bory-vár

2020.03.03

Aktuális

Téli szünet után március 2-án, hétfőtől újra várja a látogatókat a Bory Jenő szobrászművész által negyven nyáron át épült Bory-vár az Öreghegyen a Máriavölgy 54. szám alatt. Bory Jenő saját műalkotásának tekintette a várát, nem annyira épületnek, mint inkább szobornak. Háza összefoglaló tervek nélkül, évről-évre fejlődött, terjeszkedett.

A következő évtized turizmusfejlesztésének nyertese lehet a Velencei-tó

2019.05.10

Gazdaság

A következő évtized turizmusfejlesztésének nyertese lehet a Velencei-tó a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint, aki a térséget egy kihasználatlan aranybányához hasonlította pénteken Kápolnásnyéken, a II. Velencei-tavi turisztikai évadnyitón.

Európa élére kerülhet a magyar főváros

2019.02.04

Ennek érdekében még keddig lehet szavazni a Europe Best Destination versenyen.

A Merkbau csinosíthatja ki a romantikus Nádasdy kastélyt

2018.06.19

A Fejér megyei műemléképület csodálatos turista attrakcióvá válhat, csónakázótóval, nagyobb kiállítótérrel és kávézóval.

Folytatódik a Kreatív és Kulturális Park megvalósítása Velencén

2017.08.05

Vállalkozói összefogással valósul meg a Kreatív és Kulturális Ipari Park projekt az M7 autópálya Velencei pihenőjénél.

Még mindig a Velencei-tó a „legbiztonságosabb tó”

2017.07.23

Magyarországon az idén nyáron jelentősen megemelkedett a halálos vízibalesetek száma.

Új tárlattal csábít az etyeki filmstúdió

2017.06.02

Június elsején megnyílt a digitális és más elemekkel kibővített, Mozi és tudomány című tárlat az etyeki filmstúdió látogatóközpontjában.

Nívós díjat kapott a Vital Hotel Nautis

2017.05.18

2017. május 16-án tizenkettedik alkalommal adták át Budapesten a szállodák egész éves munkáját értékelő Aranynap-díjat, melyet hat magyarországi konferencia és wellness szálloda kapott meg a 2016. évi teljesítménye alapján nyújtott kiemelkedő színvonalú szolgáltatásaiért.

Egyre többen költöznének ki a Velencei-tó környékére

2017.05.16

A lakáspiac élénkülésével párhuzamosan a nyaralópiac is emelkedő pályára került - állapítja meg az Ingatlan.com legfrissebb elemzése.

Kiemelt megjelenést kap Székesfehérvár kulturális kínálata

2017.02.28

A 2017. március 2-5-e között megrendezésre kerülő Utazás Kiállításon Székesfehérvár is képviselteti magát Budapesten, a Hungexpon.

Turisztikai kártyarendszer indul a Velencei-tónál

2016.07.10

Jelentős kedvezményeket biztosító, turisztikai kártyarendszert vezettek be a Velencei-tónál.