2024.04.29, Hétfő
Eredményesen zárta Székesfehérvár a turisztikai szezont
Fotó: Simon Erika/szekesfehervar.hu

Eredményesen zárta Székesfehérvár a turisztikai szezont

szekesfehervar.hu

2023.10.22. 08:15

Az összes vendégszám a fehérvári szálláshelyeken 3%-kal nőtt az év első 9 hónapjában, a vendégéjszaka szám ugyanakkor 38% növekedést mutat.

Hirdetés

Kiváló eredményekkel zárja Székesfehérvár városa a 2023-as turisztikai szezont – derült ki a Tourinform iroda által készített összegzésből. A turisztikai fejlesztéseknek, attrakcióknak, az egyre bővülő programkínálatnak és a vendégek minőségi kiszolgálásának köszönhetően Székesfehérvár városa megőrizte, megerősítette helyét a turisztikai célpontok között - számol be a szekesfehervar.hu.

„Büszkék vagyunk arra, hogy Székesfehérvár tele van értékekkel, melyeket örömmel mutatunk meg a hozzánk látogatóknak!” – fogalmazott Róth Péter alpolgármester. Mint mondta, olyan turisztikai attrakciókat láthatunk az év második felében, melyek jelentősége jóval túlmutat a városon. Ilyen a Munkácsy Székesfehérváron című kiállítás, amely várhatóan nagyon sok vendéget vonz még a következő hetekben. Az idei szezon – minden nehézség ellenére – a tavalyi csúcsévben tapasztalt eredményeket hozta

– emelte ki Róth Péter, majd köszönetét fejezte ki a Tourinform iroda szakembereinek munkájáért.

A turisztikai év eredményeit F. Szegő Krisztina, a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője összegezte.

A 2023. évi turisztikai szezont jól zárja Székesfehérvár a vendégadatok és a Tourinform iroda forgalma alapján is. Az összes vendégszám a fehérvári szálláshelyeken 3%-kal nőtt az év első 9 hónapjában, a vendégéjszaka szám ugyanakkor 38% növekedést mutat. Ez az adat hosszabb tartózkodási időre utal, ami főként a külföldi hivatásturizmushoz kapcsolódik, de örömmel tapasztalták a Tourinform irodában a külföldi turisták visszatértét is városunkba. A belföldiek által eltöltött vendégéjszakák száma 16%-kal nőtt, igazán nagy ugrás a külföldi vendégéjszakák mértékében tapasztalható, ami 71%-os növekedést mutat. A vendégéjszakák közel fele a szállodákban, másik fele a közösségi szálláshelyeken realizálódik. A szállodák szobakapacitása 61% körül alakul.

A Tourinform irodába ebben az évben az iroda szeptember végéig 236 idegenvezetéses programot bonyolított, ebből 176 megrendelt vezetés volt, 60 pedig a Tourinform iroda által meghirdetett, ún. garantált program összesen 5.500 résztvevővel. Ezek szintén az előző évhez hasonló adatok. A Tourinform iroda 96%-os kiváló munkát végzett a Magyar Turisztikai Ügynökség szokásos éves értékelése alapján, amely igen összetett módon vizsgálja a látogatók kiszolgálásának és a szakmai munkának a minőségét.

További részletek a szekesfehervar.hu cikkében.

Helyi hírekSzékesfehérvárturizmus