2024.03.29, Péntek

A Merkbau csinosíthatja ki a romantikus Nádasdy kastélyt

ted.europa.eu

2018.06.19. 12:17

A Fejér megyei műemléképület csodálatos turista attrakcióvá válhat, csónakázótóval, nagyobb kiállítótérrel és kávézóval.

Hirdetés

A Merkbau Építőipari Kft. újítja fel a nádasdladányi Nádasdy kastély épületét és parkját – derül ki a TED-en közzétett közbeszerzési értesítőből. A Nemzeti Kastélyprogram keretében megvalósuló fejlesztés értéke nettó 1,61 milliárd forint.

A Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. turisztikai beruházásában 2400 négyzetméteren újul meg a százéves, historizáló romantikus stílusú kastélyépület belseje. Az MTI korábbi tájékoztatásából kiderül, hogy a homlokzat már egy másik beruházásban megkapta új köntösét, és most a következő munkák kerülnek sorra:

  • a kastélybelsőben helyreállítják a reprezentatív tereket,
  • megnövelik a kiállítási területet,
  • a Schmidegg-szárny statikai megerősítést kap,
  • illetve kávézót és ajándékboltot is kialakítanak.

A projekt része a kastélykert felújítása is: az itt található, kiszáradt tavat 7800 négyzetméteres vízfelülettel állítják helyre és csónakázásra is alkalmassá teszik. A tómedret szigetelik, mivel a vízellátást évszaktól függetlenül biztosítani kell, szabályozható vízszinttel.

A parkban továbbá mintegy 65 ezer négyzetméteren elvégzik a fakivágási és faápolási munkákat, új növényeket ültetnek, öntözőrendszert építenek ki és helyreállítják a történeti útrendszert is.

kastélyfelújításműemlékfelújításMerkbau Építőipari és Kereskedelmi Kft.AktuálisturizmusNádasdladány