2024.03.19, Kedd
A következő évtized turizmusfejlesztésének nyertese lehet a Velencei-tó
Velencei-tó hivatalos turisztikai oldala - Facebook: Madárdal túra, 2014

A következő évtized turizmusfejlesztésének nyertese lehet a Velencei-tó

MTI

2019.05.10. 20:00

A következő évtized turizmusfejlesztésének nyertese lehet a Velencei-tó a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint, aki a térséget egy kihasználatlan aranybányához hasonlította pénteken Kápolnásnyéken, a II. Velencei-tavi turisztikai évadnyitón.

Hirdetés

Gulyás Gergely a Velencei-tó turisztikai jelentőségét sokkal nagyobbnak nevezte a jelenleginél, és példaként említette, hogy míg a Balaton a belföldi turizmus kulcshelyszínévé vált, a Velencei-tó turisztikai szerepe nem akkora, mint amekkorát turisztikai vonzereje indokolna.

"A Balaton volt az elmúlt évtized nyertese, a következő a Velencei-tó lehet" - mondta, amihez szavai szerint a következő évek fejlesztési programjaiban a térségnek kellő súllyal kell szerepelnie, és a fejlesztési lehetőségekhez megfelelő forrásokat kell társítani.

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy nem hibás a kormány gondolata, miszerint a szolgáltatásokat, azon belül a turizmust tekinti a legfontosabb fejlesztési célnak, hiszen az ország egészének sikerességéhez a turizmus elengedhetetlen.

A miniszter a rendezvény keretében átadta az első alkalommal odaítélt Velencei-tóért díjat Balsay Istvánnak. Méltatásában hangsúlyozta, hogy Balsay István Székesfehérvár utolsó tanácselnökeként, majd a rendszerváltást követően első polgármestereként a várost a gazdasági és társadalmi változások egyik nyertesévé tette, a ma is sikeres település szilárd alapjait lerakta, továbbá aktívan részt vesz a mai napig a Velencei-tó és környéke komplex fejlesztésében.

Balsay István a díjátadást követően szerencsésnek nevezte magát, hogy "mindig jó közösségben" lehetett, dolgozhatott. Jelezte: szeretné, ha a Velencei-tó és a Vértes kiemelt turisztikai térség lenne, akár Székesfehérvárral közösen is, mert a térség több mint egy tó vagy üdülőkörzet, a Pannónia Szíve találó elnevezése a területnek.  

GazdaságVelencei-tóturizmus