2024.06.18, Kedd

tél

Fejér megyében is télies útviszonyok nehezítik a közlekedést

2019.01.25

Aktuális

A korábbi hóátfúvások miatt télies útviszonyok nehezítik a közlekedést Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok, valamint Fejér megyében - közölte az Útinform pénteken a honlapján.

Megkezdődött a téli kerékcsere szezon, drágultak a gumiabroncsok

2018.09.29

A szokottnál korábban kezdődött az idén a téli kerékcsere szezonja, a gumiabroncsok az elmúlt évhez képest csaknem 5 százalékkal drágultak - közölte az Abroncs Kereskedőház az MTI-vel.

Még egy hónapig igényelhetik a téli rezsicsökkentést a fával és szénnel fűtők

2018.09.17

Gazdaság

A fával és szénnel fűtők még egy hónapig, október 15-ig igényelhetik a 12 ezer forint értékű tüzelőanyagot biztosító téli rezsicsökkentést a kiépített gáz- vagy távhő hálózattal rendelkező települések önkormányzataitól - közölte a Belügyminisztérium vasárnap az MTI-vel.

Boszorkánytánccal űzték el a telet Mezőfalván

2017.02.27

Tavaszváró – télűző népi játékkal búcsúztatták a telet Mezőfalván. A kiszebábbal együtt tűzre vetették a rossz időt és a gondokat.

Nádaratás a Velencei-tavon

2017.01.30

A húsz centimétert is meghaladta a jég vastagsága a Velencei-tavon, ezáltal ideális felületet adva a nádvágóknak. A nádat már több éve, nem tudták rendesen aratni, ami vízminőségi szempontból is fontos, hiszen rengeteg szerves anyag kerül ki így a Velencei-tóból.

Piknik télen – Természetesen, Etyeken!

2017.01.12

Helyi hírek

2013-ban új rendezvénysorozat indult Etyeken, mely megújult tematikával őrzi meg a Pincefesztivál és a Kezes-lábos fesztivál értékeit.

Töretlen a síelési kedv – 25 éves a fehérvári Sí-bank

2017.01.06

Fehérváron 25 éve működik a városi sí-bank, melyet már a kezdetek óta Gáncs József, a Vasvári Pál Általános Iskola testnevelő tanára üzemeltet. Az önkormányzati tulajdonú sífelszerelések szervízelésén, valamint kölcsönzésén túl a pedagógus egyfajta küldetésnek is érzi a síelés élményének minél szélesebb körben való megszerettetését.

Értekezlet a téli rendkívüli időjárás felkészüléséről

2016.11.28

A tél beköszöntével fokozottabb odafigyelést igényelnek az időjárási viszonyok. A rendkívüli időjárási helyzetről tartott ülést a Fejér Megyei Védelmi Bizottság. Fő feladat lesz a teljes úthálózat síkosság, és hó mentesítése.

Sárbogárdon már felkészültek a havazásra

2016.12.09

A téli időjárásban több célra bevethető városi munkagéppel bővült a DÉSZOLG Kft. Sárbogárdi Kirendeltség gépparkja.

Életmentő lehet az áttelelő madarak etetése

2018.12.15

Aktuális

Az összefüggő hótakaró idején az áttelelő madarak etetése életmentő lehet - hívta fel a figyelmet az Orpheus Állatvédő Egyesület az MTI-nek eljuttatott közleményében szombaton.

Fűtéskorszerűsítés - mit tehetünk még a fűtésszezon előtt?

2018.09.20

Vége a nyárnak, mindenki visszatért a tengerpartról és a gyerekek is megkezdték az idei tanévet. Mindez elkerülhetetlenül emlékeztet bennünket arra, hogy vészesen közeledik az idei fűtési szezon. Ha ez rémisztően hangzik, akkor van egy jó hírünk: még mindig van egy kis idő, hogy korszerűsítsünk a lakásunkon, és az idei telet kellemesebb klímában töltsük. Összeszedtük, hogy mik a lehetőségek, amiket még idén megvalósíthatunk, és mit célszerű jövőre beütemezni.

A kormány határozatot hozott a téli rezsicsökkentés kiterjesztéséhez szükséges intézkedésekről

2018.03.09

A kormány határozatot hozott a téli rezsicsökkentés kiterjesztéséhez szükséges intézkedésekről; a határozat pénteken jelent meg a Magyar Közlönyben.

Székesfehérvárt is ellepték a mohácsi busók

2017.02.18

A mohácsi busók Fehérvárra is megérkeztek, hogy elűzzék a hosszú, hideg telet. A Kolompos busócsoport először a Jancsárkertben, majd pedig a belvárosban tartott zenés-táncos télűzést a Poklade Zenekarral.

A rendőrökre is számíthatnak a rászorulók

2017.01.13

Aktuális

Az elmúlt napok küzdelmes időjárása miatt a Fejér megyei rendőrök is aktívan részt vesznek a rászorulók megsegítésén a kihűlés veszélyének az elkerülése érdekében.

Fehérváron is elindult a Szabadfogas Mozgalom

2017.01.10

Az országban már több helyen, köztük Székesfehérváron is elindult a Szabadfogas Mozgalom, melynek célja, hogy a hidegben fagyoskodó rászorulók számára meleg kabát és öltözék álljon rendelkezésre.

A rendkívüli hideg idején is célszerű a megelőző óvintézkedések betartása

2017.01.06

Aktuális

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hétvégén rendkívül hideg idő várható, ami számos veszélyt rejt magában. A balesetek és tűzesetek megelőzése érdekében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az alábbi megelőző óvintézkedések megtételét javasolja a lakosságnak.

Kertészeti Kisokos – Fontos kerti teendők a tél beköszönte előtt

2020.09.28

Országos hírek

Most kell megalapozni a kert vagy veteményes következő hónapjait.