2024.06.18, Kedd

ingatlan

Duna House: töretlen az ingatlanok áremelkedése

2022.08.08

Országos hírek

Az átlagos négyzetméterárak emelkedése országosan jellemző, az év első felének adatai alapján vidéken családiházat 330 ezer forintos átlagos négyzetméteráron lehet vásárolni, míg a fővárosban közel a duplájába kerül egy négyzetméter.

Használt házak: Székesfehérváron már 400 ezer forint felett az átlagos négyzetméterár

2021.05.20

Helyi hírek

A használt házaknál átlagosan 286 ezer forintos négyzetméterár jellemző idén, ami a legalacsonyabb a használt lakóingatlan típusok között.

Ennyi évig kell dolgozni egy 60 négyzetméteres lakásért

2021.03.11

Gazdaság

Egy 60 négyzetméteres lakást Nógrád, Heves és Békés megyében három-öt évi nettó átlagbérből lehet venni, miközben más megyékben (Somogy, Hajdú-Bihar) akár nyolcévnyi bért is össze kell gyűjteni, a fővárosban pedig átlagosan több mint tizenegy évit - derül ki a Takarék Index elemzéséből, amelyről az MTI-t csütörtökön tájékoztatták.

Ugródeszkára léptek az ingatlanárak Székesfehérváron

2019.04.22

Gazdaság

Székesfehérváron mind a családi házak, mind a lakások négyzetméter árai jelentősen megugrottak az elmúlt egy évben. Idén februárban pedig a székesfehérvári családi házak és panellakások átlagárai már az országos átlagot is meghaladták - derül ki az ingatlannet.hu fehérvári elemzéséből.

Változtak az ingatlan, vagyoni értékű jog átruházásából származó jövedelemre vonatkozó szabályok

2019.01.20

Aktuális

Az év elejétől változtak az ingatlan, vagyoni értékű jog átruházásából származó jövedelemre vonatkozó szabályok - hívja fel a figyelmet az adóhatóság a honlapján.

Kéménytűz keletkezett egy csóri épületben

2016.12.09

Aktuális

December 7-én, Csóron a Fő tér egyik épületének a kéményében lerakódott korom és kátrány égett. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók segélykérő hívást követően érkeztek a helyszínre.

Fontos hír a Székesfehérvár-Veszprém-Szombathely vonal környékén élőknek

2022.06.13

Helyi hírek

Június 18-tól augusztus 28-ig változik a Székesfehérvár-Veszprém-Szombathely vasútvonal menetrendje, egyes szakaszokon pótlóbuszok szállítják az utasokat - tudatta a Mávinform az MTI-vel közleményben hétfőn.

Az előleg mindig visszajár, ha meghiúsul az adásvétel

2021.05.19

Országos hírek

A foglaló kifizetése után, ha a vevő meggondolja magát, nem követelheti vissza azt.

Mérséklődött a drágulás mértéke a fehérvári ingatlanpiacon is

2019.11.06

Gazdaság

A lakásárak az elmúlt években országszerte meredeken íveltek felfelé. Az idei évben azonban már több helyen mérsékeltebb a drágulás mértéke és néhány hónapban kisebb-nagyobb visszaeséseket is tapasztalhattunk a négyzetméter árakban. Igaz ez a Székesfehérváron eladásra kínált lakásokra is - írja elemzésében az ingatlannet.hu.

Változtak ingatlan-bérbeadással kapcsolatos adószabályok

2019.02.15

Aktuális

Január 1-je óta az ingatlan-bérbeadásból származó jövedelem megállapításakor nem kell bevételként figyelembe venni az ingatlan használatával összefüggő, bérlőre áthárított díjat, jellemzően a közüzemi szolgáltatások díját - hívja fel a figyelmet az adóhatóság a honlapján.

Egy malomipari cég több bicskei ingatlana is kalapács alá került

2017.03.06

A becsértéken, 1,1 milliárd forintért hirdette meg a felszámoló Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. a Sikér Malomipari Zrt. több bicskei ingatlanát és vagyontárgyait – olvasható a Világgazdaság hétfői számában.