2022.06.27, Hétfő
Fontos hír a Székesfehérvár-Veszprém-Szombathely vonal környékén élőknek
Illusztráció - Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Fontos hír a Székesfehérvár-Veszprém-Szombathely vonal környékén élőknek

mti

2022.06.13. 16:42

Június 18-tól augusztus 28-ig változik a Székesfehérvár-Veszprém-Szombathely vasútvonal menetrendje, egyes szakaszokon pótlóbuszok szállítják az utasokat - tudatta a Mávinform az MTI-vel közleményben hétfőn.

Hirdetés

Pályakarbantartás miatt június 18. és 28. között vonatok helyett pótlóbuszok közlekednek Várpalota és Ajka, június 29. és augusztus 28. között pedig Veszprém és Ajka között. A Győr-Veszprém vonal Veszprém és Zirc közötti szakaszán szintén június 18-tól augusztus 28-ig szállítják pótlóbuszok az utasokat két völgyhíd felújítása és pályakarbantartás miatt.   

A Veszprém térségét érintő vágányzárak következtében a Budapest és Szombathely, illetve Budapest és Zalaegerszeg között utazóknak, a Székesfehérvár-Veszprém-Szombathely vonal környékén élőknek, a Veszprém-Győr között ingázóknak, a Veszprém felől a Bakonyba kirándulóknak, továbbá a térségből a Balatonra vonattal utazóknak is jelentős változásokra, illetve átszállásokra kell készülniük.   

A Székesfehérvár-Veszprém-Szombathely vonalon június 18-tól 28-ig többek között változik a Göcsej, a Bakony és a Citadella InterCity vonatok mentrendje, 20 perccel korábban indulnak a Déli pályaudvarról, ellenkező irányban pedig Várpalotától 20 perccel később Budapest felé. A Pétfürdőre, Ösküre, Hajmáskérre utazókat a Várpalota-Veszprém viszonylatban közlekedő személyvonati pótlóbuszok szállítják.

Helyi hírekingatlanvasút