2024.03.29, Péntek
Kéménytűz keletkezett egy csóri épületben
Fotó: Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Kéménytűz keletkezett egy csóri épületben

fejer.katasztrofavedelem.hu

2016.12.09. 12:42

December 7-én, Csóron a Fő tér egyik épületének a kéményében lerakódott korom és kátrány égett. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók segélykérő hívást követően érkeztek a helyszínre.

Hirdetés

A kéményben tapasztalható izzás mellett a magas hőmérséklet meggyújtotta a padlástér fából készült padlószerkezetét és a két lakószint között kialakított, úgynevezett stukatúr szerkezetű födémszerkezetet is, amelyeket a tűzoltók megbontottak az oltás érdekében. A kémény visszahűtéséhez és a megbontott épületrészek oltásához három vízsugárra volt szükség. Az első emeleten három lakás található, amelyek közül abba, amelyikben a kéménytűz volt nem lehetett visszaköltözni, az ingatlan három lakója rokonokhoz költözött a helyreállítás idejére.

A fenti tűzeset is rávilágít arra, hogy a különböző ingatlanok, ezen belül az otthonok tűzvédelmi biztonsága érdekében elengedhetetlen, hogy az égéstermék elvezetők a vonatkozó előírásoknak megfelelő műszaki állapotban legyenek.

A kémények megfelelő műszaki állapotával, továbbá az élet és vagyonbiztonsággal kapcsolatban a BM Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján olvashat részletes információkat.

AktuálisingatlanCsórkéménytűzszékesfehérvári tűzoltóság