2020.10.22, Csütörtök

Hirdetés

Megújult a székesfehérvári Csemete Bölcsőde főzőkonyhája
szekesfehervar.hu - Bácskai Gergely

Megújult a székesfehérvári Csemete Bölcsőde főzőkonyhája

szekesfehervar.hu

2019.08.15. 21:00

Befejeződött a Csemete Gyermekcentrum Bölcsőde főzőkonyhájának teljes felújítása. Az önkormányzat által finanszírozott, 32 millió forintos beruházás keretében a konyhát és a hozzá tartozó helyiségeket is felújították.

Hirdetés

A Székesfehérvári Csemete Alapítvány épületét eredetileg is bölcsődének tervezték saját főzőkonyhával és hőközponttal. A konyhát még nem újították fel, a burkolatok elhasználódtak, a gépészeti berendezések elavultak, a csempék folyamatosan, több helyen leváltak a vizesedés miatt.

 

 

A főzőkonyha alapterülete változatlan maradt, de kialakítottak egy húselőkészítőt, egy új tálalóablakot és egy elszívó berendezést. A teljes konyhaüzemben új csempe és csúszásmentes padló készült, illetve kicserélték az álmennyezetet is. Ugyancsak felújították a konyhai dolgozók szociális helyiségeit, a mosdókat, a zuhanyzókat és az étkezőt. A munkálatokat a Városgondnokság szakemberei végezték el négy hét leforgása alatt.

 

 

Az intézmény nyílászáróinak egy részét már korábban kicserélték. A közeljövőben a családi bölcsődei rész és az irodai egység ablakait újítják fel 15 és félmillió forint értékben, ezzel válik teljessé a nyílászáró-csere.

 

 

A felújítás kapcsán látogatást tett az intézményben dr. Cser-Palkovics András polgármester, aki hangsúlyozta, hogy kiemelt figyelmet érdemelnek azok az intézmények, ahol a legkisebbekre vigyáznak, hiszen lényeges, hogy a szülők biztonságban, jó körülmények között tudhassák gyermekeiket. A Csemete Bölcsőde régóta stabilan, a családok megelégedésére működik, amiért köszönet jár a dolgozóknak. Bár az intézmény működtetője nem az önkormányzat, mégis igyekszik ugyanolyan figyelmet fordítani rá, mint a városi fenntartású bölcsődékre.

Dr. Horváth Miklósné, Víziváros önkormányzati képviselője a bejáráson elmondta, hogy a Csemete Bölcsődébe, a gondozók a szeretetre és bizalomra építik a munkájukat, és ezeket az értékeket kölcsönösen meg is kapják a szülőktől is. Ez nagyon nagy érdeme az intézménynek!

A Székesfehérvári Csemete Alapítvány elnöke, Palkovics Józsefné köszönetét fejezte ki azért, hogy az önkormányzat nagy figyelmet fordít a bölcsődéjükre, továbbá a szülőknek, valamennyi dolgozónak, a Városgondnokságnak és kiemelten a felújítást elvégző szakembereknek, továbbá a 7. számú Bölcsődének, amely a beruházás néhány napos elhúzódásának idejére befogadta a csemetés gyerekeket.

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyeCsemete Bölcsődefőzőkonyhafelújítás