2024.04.16, Kedd

Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház

Hamarosan már a homlokzaton dolgoznak majd Székesfehérvár kórházépítkezésén

2023.12.30

Helyi hírek

A Fejér-B.Á.L és az Épkar a vármegye egyik legjelentősebb fejlesztésén dolgozik.

Több mint 121 ezer gyermek gyógyulását segítette eddig a magyar vadásztársadalom

2023.06.20

Helyi hírek

Több mint 121 ezer gyermek gyógyulását segítette eddig a magyar vadásztársadalom a jótékonysági vadászatokon befolyt adományokból vásárolt modern orvosi eszközökkel - közölte a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára Székesfehérváron, a legutóbbi jótékonysági vadászatból befolyt adomány keddi átadásán.

Hárommillió forintos informatikai fejlesztést kapott a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház skill laborja

2022.12.15

Helyi hírek

A skill labor egy 21. századi szimulációs eszközökkel felszerelt kórházi egység, ahol orvosok és egészségügyi szakdolgozók, orvostanhallgatók és ápolóképzésben résztvevők gyakorolhatják a betegellátást.

Már toronydaru is segíti a székesfehérvári kórház új tömbjének építkezését

2022.08.30

Helyi hírek

A Fejér-B.Á.L. Zrt. és az Épkar Zrt. konzorciumának munkájával belgyógyászati tömbbel gazdagodik a megyeszékhely.

Így halad a székesfehérvári kórház új belgyógyászati tömbjének fejlesztése

2022.06.20

Helyi hírek

​A Fejér-B.Á.L. Zrt. és az Épkar Zrt. konzorciumának kivitelezésében már javában zajlanak a munkálatok a székesfehérvári Szent György Kórház bővítésén, amely során egy több mint hatezer négyzetméteres új belgyógyászati tömbbel bővül az intézmény.

Székesfehérvár kórházépítkezése: jól halad a projekt, az alapozás a következő lépés

2022.05.31

Helyi hírek

A nagyszabású projektben egy 6000 négyzetméteres épületet adnak majd át: mindezt lépésről lépésre követhetik az érdeklődők lapunk segítségével a Fejér B.Á.L.-Épkar konzorcium folyamatos tájékoztatásának köszönhetően.

Gyertyagyújtást tartottak a Halesz Parkban Dr. Tokodi Istvánért

2021.12.21

Helyi hírek

Néma megemlékezés zajlott hétfőn este a Halesz parkban, ahová sokan jöttek el, hogy emlékezzenek a Szent György Kórház osztályvezető főorvosára, Dr. Tokodi Istvánra. Az ismert fehérvári gasztroenterológus emlékére kollégái szerveztek gyertyagyújtást.

Családbarát szülészetet alakítanak ki a fehérvári kórházban

2020.09.16

Helyi hírek

Heteken belül átadják a családbarát szülészetet.

Telefonos egyeztetés kell a járóbeteg szakellátáshoz a Fejér Megyei Szent György Kórházban

2020.05.04

Aktuális

Járóbeteg szakellátások - ideértve a diagnosztikai és fogászati szakellátásokat is - újraindítása során rendelésre kizárólag telefonon előre egyeztetett időpontban tud beteget fogadni a Szent György Kórház. A rendelőbe belépéskor hőmérséklet mérés szükséges, a betegek között legalább 1,5 méter távolságot kell biztosítani.

Tovább fejlődik a járóbeteg szakellátás a Szent György Kórházban

2019.10.08

Aktuális

A járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztéséhez kötődő eszközbeszerzésről számolt be kedden Dr. Csernavölgyi István, a kórház főigazgatója. Elmondta, hogy mintegy 290 millió forint értékben, 534 orvostechnikai eszköz állt "csatasorba" az intézményben, többek között a traumatológia, érsebészet, szemészet, fül-orr gégészet, nőgyógyászat, fizikoterápia területén.

Jelentős fejlesztések a Fejér megyei kórházban és intézményeiben

2019.10.02

Aktuális

300 millió forintból, Európai Uniós és hazai források felhasználásával valósult meg nagy volumenű beruházás a Szent György Egyetemi Oktató Kórházban.

Két új, modern légzésfunkciót figyelő eszközzel gazdagodott Fejér megye kórháza

2019.06.23

Aktuális

A légzésfigyelő eszközöket az Országos Magyar Vadászkamara ajánlotta fel.

Újabb légzéstámogató eszközhöz jutott a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház

2018.11.05

Éves szinten mintegy száz koraszülött életben maradási esélyeit javítja majd az a légzéstámogató eszköz, melyet az egyik népszerű fehérvári utazási iroda alapítványa adományozott a kórház gyermekosztályának. A négy és félmilliós légzéstámogató műszer egyik nagy előnye, hogy mobil, így rögtön a szülést követően képes biztosítani a koraszülött babáknak megfelelő légúti nyomást, segítve ezzel a kielégítő légzést.

Moss kezet! - a Fejér Megyei Szent György Kórház is a kézmosás fontossága mellett áll

2018.07.13

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkársága a július 1-jén kezdődő és a hónap közepéig tartó kampányban a kézmosás fontosságára hívják fel a figyelmet a kórházi és egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések megelőzésére.

Ónodi-Szűcs: Magyarországon a várólisták a 2-3. legrövidebbek Európában

2018.03.27

Magyarországon a várólisták a 2-3. legrövidebbek Európában, ez a 2010 előtt rossz trendek megfordításának köszönhető - közölte az egészségügyért felelős államtitkár kedden Székesfehérváron, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban tartott sajtótájékoztatón.

Bokrétával ünnepelték Székesfehérvár egyik legfontosabb építkezését

2023.09.19

Helyi hírek

A Fejér-B.Á.L. és az Épkar közös munkájával elkészülő három és félszintes épület hasznos alapterülete mintegy 6100 négyzetméter lesz.

Már a szerkezetépítésnél jár Székesfehérvár kórházbővítése

2023.06.03

Helyi hírek

A Fejér-B.Á.L. és az Épkar konzorciuma által felépített új tömbben az onkológia, a pulmonológia és az infektológia kap majd helyet.

Nyílt napra várják a diákokat Szent György Egyetemi Oktató Kórházban

2022.11.04

Helyi hírek

A továbbtanulás előtt álló diákok bepillanthatnak a Skill labor, a Radiológia, a Csecsemő és Gyermekosztály, a Szívkatéteres és Szövettani labor munkájába.

Mammográfiai szűréseket szerveznek Fejér megyében

2022.07.12

Helyi hírek

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház mammográfiai szakrendelésre, emlőszűrésre várja Székesfehérváron élő hölgyeket. Mezőfalván és Nagykarácsonyban szűrőkamionban biztosítják a vizsgálatot.

Kiosztották a Családbarát kórházi innovációs díjakat

2022.06.04

Helyi hírek

A közönségszavazásban a budapesti Szent Margit Kórház, a karcagi Kátai Gábor Kórház szülészet-nőgyógyászati osztálya és a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház szülészet-nőgyógyászati osztálya kapta a legtöbb voksot.

Megkezdődött a székesfehérvári kórház bővítése

2022.03.22

Helyi hírek

Az új belgyógyászati tömb várhatóan 2023 végére készül el.

Koronavírus - Oltás Szputnyik-vakcinával Székesfehérváron

2021.03.16

Helyi hírek

Beoltanak egy nőt az orosz Szputnyik V koronavírus elleni oltóanyagával a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban 2021. március 15-én.

Mammográfiai szűréseket szerveznek Fejér megyében

2020.08.19

Aktuális

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház mammográfiai szakrendelésre, emlőszűrésre várja a Pátkán és Lovasberényben élő hölgyeket. Dunaújvárosban mobil szűrőkamionban biztosítják a vizsgálatot.

Újabb fejlesztések valósultak meg a Fejér Megyei Szent György Kórházban

2019.10.18

Aktuális

Több, mint 500 új orvostechnikai eszközzel korszerűsödtek a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház szakrendelései és osztályai.

Újabb CT-berendezést állítanak be a székesfehérvári kórházban

2019.10.05

Aktuális

A betegbiztonság érdekében két CT-berendezés fog működni a székesfehérvári kórházban. Erről tájékoztatta dr. Cser-Palkovics Andrást a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban működő CT-MR Diagnosztikai Központ vezetője.

Fejlesztések Csákváron

2019.10.02

Aktuális

Nagy értékű sporteszközökkel gazdagodott a Szent György Kórház csákvári intézete.

Tovább fejlődik a sürgősségi betegellátás a székesfehérvári Szent György Kórházban

2019.01.03

Aktuális

Dr. Csernavölgyi István főigazgató elmondta, hogy 2019 januárjától már az úgynevezett Akut Alapellátó Egységet is létrehozta a Szent György Kórház az új törvényi rendelkezésnek megfelelően. Az új rendszerhez tartozik egy betegirányítást segítő diszpécser is, aki fogadja és informálja az érkezőket a várható ellátással kapcsolatban.

Adományokból és belső összefogásból valósult meg egy új játszósarok Fejér megye kórházában

2018.09.05

A kórház területén több helyszínen is található gyermekek számára kialakított játszó hely.

Emlőszűrés a Bodajkon élők, és a pákozdiak számára

2018.04.03

Székesfehérvárra várják mammográfiás vizsgálatra 2018. március 29-től április 13-ig a Bodajkon, majd április 16-tól a Pákozdon élő, meghívóval rendelkező hölgyeket.

Tavaszi emlőszűrési menetrend Fejér megyében

2018.03.20

A mammográfiás szűrőállomás a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Radiológiai szakrendelésén a Hunyadi utcában működik.