2021.10.24, Vasárnap

Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház

Mammográfiai szűréseket szerveznek Fejér megyében

2020.08.19

Aktuális

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház mammográfiai szakrendelésre, emlőszűrésre várja a Pátkán és Lovasberényben élő hölgyeket. Dunaújvárosban mobil szűrőkamionban biztosítják a vizsgálatot.

Újabb fejlesztések valósultak meg a Fejér Megyei Szent György Kórházban

2019.10.18

Aktuális

Több, mint 500 új orvostechnikai eszközzel korszerűsödtek a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház szakrendelései és osztályai.

Újabb CT-berendezést állítanak be a székesfehérvári kórházban

2019.10.05

Aktuális

A betegbiztonság érdekében két CT-berendezés fog működni a székesfehérvári kórházban. Erről tájékoztatta dr. Cser-Palkovics Andrást a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban működő CT-MR Diagnosztikai Központ vezetője.

Fejlesztések Csákváron

2019.10.02

Aktuális

Nagy értékű sporteszközökkel gazdagodott a Szent György Kórház csákvári intézete.

Tovább fejlődik a sürgősségi betegellátás a székesfehérvári Szent György Kórházban

2019.01.03

Aktuális

Dr. Csernavölgyi István főigazgató elmondta, hogy 2019 januárjától már az úgynevezett Akut Alapellátó Egységet is létrehozta a Szent György Kórház az új törvényi rendelkezésnek megfelelően. Az új rendszerhez tartozik egy betegirányítást segítő diszpécser is, aki fogadja és informálja az érkezőket a várható ellátással kapcsolatban.

Adományokból és belső összefogásból valósult meg egy új játszósarok Fejér megye kórházában

2018.09.05

A kórház területén több helyszínen is található gyermekek számára kialakított játszó hely.

Emlőszűrés a Bodajkon élők, és a pákozdiak számára

2018.04.03

Székesfehérvárra várják mammográfiás vizsgálatra 2018. március 29-től április 13-ig a Bodajkon, majd április 16-tól a Pákozdon élő, meghívóval rendelkező hölgyeket.

Tavaszi emlőszűrési menetrend Fejér megyében

2018.03.20

A mammográfiás szűrőállomás a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Radiológiai szakrendelésén a Hunyadi utcában működik.

Bűnmegelőzés a mesék erejével

2017.12.18

Aktuális

Kreatív bűnmegelőzési foglalkozással és meseolvasással lepték meg a gyermekosztály kis betegeit a Fejér megyei rendőrök Székesfehérváron.

Egészségügyi Program: Tovább zajlanak a szakmai egyeztetések

2017.01.20

Székesfehérvár egészségügyi helyzetéről és a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházat érintő legfontosabb kérdésekről egyeztetett dr. Cser-Palkovics András és dr. Csernavölgyi István, a kórház főigazgatója. A megbeszélésen a Kégl György Városi Egészségügyi Programról is szó esett.

Telefonos egyeztetés kell a járóbeteg szakellátáshoz a Fejér Megyei Szent György Kórházban

2020.05.04

Aktuális

Járóbeteg szakellátások - ideértve a diagnosztikai és fogászati szakellátásokat is - újraindítása során rendelésre kizárólag telefonon előre egyeztetett időpontban tud beteget fogadni a Szent György Kórház. A rendelőbe belépéskor hőmérséklet mérés szükséges, a betegek között legalább 1,5 méter távolságot kell biztosítani.

Tovább fejlődik a járóbeteg szakellátás a Szent György Kórházban

2019.10.08

Aktuális

A járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztéséhez kötődő eszközbeszerzésről számolt be kedden Dr. Csernavölgyi István, a kórház főigazgatója. Elmondta, hogy mintegy 290 millió forint értékben, 534 orvostechnikai eszköz állt "csatasorba" az intézményben, többek között a traumatológia, érsebészet, szemészet, fül-orr gégészet, nőgyógyászat, fizikoterápia területén.

Jelentős fejlesztések a Fejér megyei kórházban és intézményeiben

2019.10.02

Aktuális

300 millió forintból, Európai Uniós és hazai források felhasználásával valósult meg nagy volumenű beruházás a Szent György Egyetemi Oktató Kórházban.

Két új, modern légzésfunkciót figyelő eszközzel gazdagodott Fejér megye kórháza

2019.06.23

Aktuális

A légzésfigyelő eszközöket az Országos Magyar Vadászkamara ajánlotta fel.

Újabb légzéstámogató eszközhöz jutott a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház

2018.11.05

Éves szinten mintegy száz koraszülött életben maradási esélyeit javítja majd az a légzéstámogató eszköz, melyet az egyik népszerű fehérvári utazási iroda alapítványa adományozott a kórház gyermekosztályának. A négy és félmilliós légzéstámogató műszer egyik nagy előnye, hogy mobil, így rögtön a szülést követően képes biztosítani a koraszülött babáknak megfelelő légúti nyomást, segítve ezzel a kielégítő légzést.

Moss kezet! - a Fejér Megyei Szent György Kórház is a kézmosás fontossága mellett áll

2018.07.13

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkársága a július 1-jén kezdődő és a hónap közepéig tartó kampányban a kézmosás fontosságára hívják fel a figyelmet a kórházi és egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések megelőzésére.

Ónodi-Szűcs: Magyarországon a várólisták a 2-3. legrövidebbek Európában

2018.03.27

Magyarországon a várólisták a 2-3. legrövidebbek Európában, ez a 2010 előtt rossz trendek megfordításának köszönhető - közölte az egészségügyért felelős államtitkár kedden Székesfehérváron, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban tartott sajtótájékoztatón.

Új távlatok nyílnak a fehérvári kórházban

2018.01.18

Olyan központot hoznak létre a fehérvári kórházban, amely a beteggyógyítás 21. századi lehetőségeit biztosítja. Kezdetben a gasztroenterológia kerül fókuszba.

Új laparoszkópiás berendezés a szülészet-nőgyógyászati osztályon Fehérváron

2017.10.25

Már műtenek az önkormányzati támogatással beszerzett eszközzel.