2022.08.20, Szombat
Gyertyagyújtást tartottak a Halesz Parkban Dr. Tokodi Istvánért
Illusztráció, pixabay.com

Gyertyagyújtást tartottak a Halesz Parkban Dr. Tokodi Istvánért

szekesfehervar.hu

2021.12.21. 17:19

Néma megemlékezés zajlott hétfőn este a Halesz parkban, ahová sokan jöttek el, hogy emlékezzenek a Szent György Kórház osztályvezető főorvosára, Dr. Tokodi Istvánra. Az ismert fehérvári gasztroenterológus emlékére kollégái szerveztek gyertyagyújtást.

Hirdetés

"Mély fájdalom, gyász, csend és üresség uralja a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház folyosóit. Elvesztettünk egy elhivatott osztályvezető főorvost, egy kiváló szakembert, egy empatikus munkatársat – egy barátot" - emlékezik Dr. Tokodi Istvánra a Szent György Kórház vezetősége - számolt be róla a székesfeherévár.hu.

"Elvesztettünk valakit, aki három évtizeden át dolgozott a Szent György Kórház zászlói alatt azért, hogy a családoknak és gyermekeiknek segítsen. Valakit, aki nem ismert lehetetlent, ha a legkisebbek egészségéről volt szó. Valakit, akit a betegeken és szakma kiválóságain túl a munkatársai is megbecsültek és szerettek.

Édesapja nyomdokaiba lépve választotta a gyógyítást nemes hivatásának, eltökélten és akadályokat nem ismerve, családja maximális támogatásával a háta mögött tört a célja felé: egészséggel ajándékozni meg a gyermekeket.

Dr. Tokodi István 1996-ban csecsemő- és gyermekgyógyászatból, 2000-ben gasztroenterológiából, 2002-ben pedig neonatológiából tett szakvizsgát. 2018-ban a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj közönségdíjával ismerték el fáradozásait. A szakma iránti szeretet és mérhetetlen hivatástudat jellemezte mindennapi tevékenységét. Dr. Tokodi Istvánt a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház saját hallottjának tekinti. A Kórház valamennyi munkatársa nevében írjuk fel az égre: hatalmas űrt hagysz magad után Főorvos úr. Most már az Égből fordítod figyelő tekinteted a páciensek felé…emléked megőrizzük, sosem feledünk!" - emlékezik honlapján a Szent György Kórház.

Helyi hírekmegemlékezésFejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató KórházSzékesfehérvár