2024.04.27, Szombat
Több mint 121 ezer gyermek gyógyulását segítette eddig a magyar vadásztársadalom
Fotók: MTI/Vasvári Tamás

Több mint 121 ezer gyermek gyógyulását segítette eddig a magyar vadásztársadalom

MTI

2023.06.20. 17:39

Több mint 121 ezer gyermek gyógyulását segítette eddig a magyar vadásztársadalom a jótékonysági vadászatokon befolyt adományokból vásárolt modern orvosi eszközökkel - közölte a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára Székesfehérváron, a legutóbbi jótékonysági vadászatból befolyt adomány keddi átadásán.

Hirdetés

Takács Péter a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház újszülött-, csecsemő- és gyermekosztályán tartott sajtótájékoztatón örömtelinek nevezte, hogy a vadászok nemcsak a természetet és a vadakat szeretik, hanem nagy szeretettel segítik a kórházakat és a beteg gyerekeket. Elmondta, hogy

a múlt év végén rendezett jótékonysági vadászaton több mint hétmillió forint gyűlt össze Fejér vármegyében. Ebből olyan orvosi eszközöket vásárolhatott a kórház, amelyek jelentősen hozzájárulnak a beteg gyermekek még magasabb színvonalú ellátásához.

 

 

Törő Gábor (Fidesz) országgyűlési képviselő, aki évek óta aktív résztvevője a jótékonysági vadászatoknak, leszögezte: ha valakit támogatni kell, akkor a legkisebbeket kell. Reményét fejezte ki, hogy sikerül több vármegyei céget bevonni a kezdeményezésbe a minél nagyobb összegű adomány érdekében.

Bucsi László, a kórház főigazgatója közölte, hogy intézményük a korábbi években 43 millió forint összértékű adományt kapott a vadászoktól, a pénzből 34 orvosi eszközt vásároltak, ehhez jönnek az idei felajánlások.

Kálmán Andrea, a gyermekosztály osztályvezető főorvosa elmondta, hogy a 2022-es jótékonysági vadászatból 7 millió 144 ezer forint folyt be, amiből egy 12 csatornás EKG-t, két darab, a kilélegzett szén-dioxid szintet és légzésszámot figyelő kapnográfot, két életjelfigyelő monitort és négy infúziós pumpát kaptak. Jelezte, hogy ezeket leginkább a kritikus állapotú, intenzív osztályon ápolt betegek megfigyelésére és pontos gyógyszeradagolásra használják majd.

Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy országosan ez már a 83. adományátadó ünnepségük és mindannyiszor gyermekosztályokat támogattak huszonhárom kórházban. A jótékonysági vadászat 2013-ban indult, 2019-ben vált országos mozgalommá. Ezzel a magyar vadásztársadalom az elmúlt egy évtizedben 170 millió forintnyi adományt nyújtott magyar kórházaknak, a pénzből 286 vadonatúj orvosi eszközt vásároltak.

Helyi hírekSzékesfehérvárFejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházjótékonyság