2020.05.30, Szombat

Hirdetés

Újabb CT-berendezést állítanak be a székesfehérvári kórházban
szekesfehervar.hu

Újabb CT-berendezést állítanak be a székesfehérvári kórházban

szekesfehervar.hu

2019.10.05. 20:00

A betegbiztonság érdekében két CT-berendezés fog működni a székesfehérvári kórházban. Erről tájékoztatta dr. Cser-Palkovics Andrást a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban működő CT-MR Diagnosztikai Központ vezetője.

Hirdetés

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban működik az ország egyik legmodernebb CT-berendezése.

A CT-MR Diagnosztikai Központbeli, 128 szeletes felvételt készítő gép sajnos néhány napig műszaki probléma miatt nem üzemelt. Hogy többé ilyen helyzet ne álljon elő, ezért elindították egy második CT-berendezés beszerzését, azaz a jövőben két CT-berendezés működik majd a fehérvári kórházban. Ez a betegellátás biztonságát és a várakozási idő csökkentését is szolgálja majd.

 

szekesfehervar.hu

 

Dr. Cser-Palkovics András az elmúlt időszakban több egyeztetést folytatott az egészségügyi szolgáltatóval, hogyan lehetne jelentősen lerövidíteni a várakozási időket a CT-MR vizsgálatokra. Cél, hogy az akut beteg azonnal, az onkológiai beteg legfeljebb két héten belül, és mindenki más székesfehérvári is legkésőbb 1 hónapon belül vizsgálati időpontot kapjon a Diagnosztikai Központba, ahol a magas szinten képzett szakembergárda és az eszközök is rendelkezésre állnak ehhez. A megállapodás részleteit hamarosan be is jelentik.

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyeCTFejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház