2024.04.27, Szombat
Már az épület végső formáját kialakító munkálatok zajlanak a székesfehérvári kórház fejlesztésén
Fotók: magyarepitok.hu / Nagy Mihály

Már az épület végső formáját kialakító munkálatok zajlanak a székesfehérvári kórház fejlesztésén

magyarepitok.hu

2024.02.29. 09:00

Székesfehérváron 112 ágyas, 64 kórtermes új kórházi épületben gyógyulhatnak majd a betegek.

Hirdetés

Egyre inkább láthatóvá válik a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház új belgyógyászati épülettömbjének kész formája. Székesfehérváron az Építési és Közlekedési Minisztérium megbízásából új, 112 ágyas kórháztömb épül és azt az intézményt korábban használt részével összekötő folyosó újul meg a Fejér-B.Á.L. Zrt. és az Épkar Zrt. konzorciumának generálkivitelezésében.
 

Fotók: magyarepitok.hu / Nagy Mihály


Zajlik a liftek beépítése, rövidesen festik a falakat 

Az új kórháztömb alapkövét 2022 márciusában tették le. Tavaly szeptemberben megtartották a három és fél szintes, mintegy 6100 négyzetméter hasznos alapterületű épület bokrétaünnepét. Lapunkban folyamatosan tudósítottunk a kivitelezés egyes szakaszairól. Legutóbb decemberben számoltunk be a munkáltok előrehaladásáról. Az azóta eltelt időszakban elvégzett feladatokról Pető Anita, az Épkar Zrt. építésvezetője portálunknak elmondta:

A belső részek készültségi szintjének előrehaladásával, folyamatosan kapcsolódnak be újabb és szakipari munkák szakemberei a kivitelezésbe. Jelenleg a festés előkészületei és hidegburkolási munkálatok folynak. A hat liftből egyet már teljesen beépítettek további kettőn pedig dolgoznak.

 


Elkezdődtek a homlokzati munkálatok is

A kórházi tömb külsején is zajlanak az épület végső formáját kialakító munkák. Ehhez a homlokzatot szinte teljesen beállványozták. Pető Anita elmondta, elkezdték a tartószerkezetek felszerelését és a hőszigetelést, amelyet két-három hét múlva a nagy táblás burkolatok felhelyezése követhet. A munkálatoknak ebben a szakaszában kerülnek a helyükre az épület külső árnyékolását biztosító zsaluznia dobozok és az előtetők tartószerkezetei.
 



A homlokzati megjelenés kialakításánál kihívást jelentett az építésvezető tájékoztatása szerint, hogy a belső udvaron passzív tűzvédelmet biztosító Promat szigetelést, valamint a tűzvédelmi függöny beépítéseket összehangolják.

 


Tavasszal a kertépítés és az összekötő folyosó felújítása vár a kivitelezőkre

A kivitelezés következő szakaszáról az építésvezető elárulta, tavasszal elkezdik a kert- és útépítési munkálatokat, valamint az új és egy régebbi épületet összekötő folyosó felújítását.

Az új 112 ágyas kórházi épületben a belgyógyászaton kívül, a tüdőgyógyászati részleg kap helyet, továbbá itt kezelik majd a rákos- és fertőzéses megbetegedéssel küzdő betegeket is.

Galéria

Helyi hírekSzékesfehérvárFejér-B.Á.L. Zrt.Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató KórházÉpkar Zrt.kórházfejlesztésSzékesfehérvári kórházÉpítési és Közlekedési Minisztérium